Maandag 29 november start de anti-discriminatiecampagne “Allemaal anders, 100% Druten”. De campagne is een initiatief van de gemeente Druten in samenwerking met anti- discriminatieorganisatie VizierOost. 

Posters op straat en verhalen op social media

De campagne is gericht op het herkenbaar en bespreekbaar maken van discriminatie. Drutenaren en de burgemeester vertellen in filmpjes hun persoonlijke verhalen over respect en gelijke rechten. Over hoe het ook kan, en wat wél werkt. De filmpjes staan op de volgende website: www.vizieroost.nl/allemaalanders. Op straat komen verschillende posters in Druten en de dorpen. Op de posters staat een QR-code. Deze verwijst rechtstreeks naar de campagnepagina. Diverse lokale organisaties steunen de campagne en delen berichten op social media met de hashtag #allemaalanders.

Zodat iedereen mee kan doen

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld zegt: “We denken vaak dat discriminatie niet voor komt bij ons, in onze gemeente, maar toch is dit wel het geval. Weliswaar meestal onbewust en niet zo bedoeld, maar toch. In onze gemeente willen we dat iedereen zich welkom voelt, mee kan doen en zich thuis en zich in het openbaar veilig voelt. Ongeacht herkomst en etniciteit, leeftijd, sekse, uiterlijk, opleiding, religie, geaardheid en competenties.”