Beste inwoners van Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk,

In het gemeentehuis is te merken dat het vakantietijd is. De laatste maanden was het al rustig in het gebouw doordat veel mensen thuis werkten, maar nu zijn ook de telefoon en de mailbox stilgevallen en is mijn agenda bijna leeg.

Ik vind dit een fijne periode om door te werken. Geen vergaderingen en weinig afspraken. Daardoor kom ik vanzelf in een soort vakantiemodus met alle tijd om leuke dingen te doen.

Zoals eindelijk die artikelen lezen waar ik niet aan toe kwam. Of kennismaken met die meneer die actief is in de dorpen en die ik nog niet eerder heb ontmoet.

Met mooi weer is het heerlijk even langs de Veerdam te lopen, daarna de heemtuin te bekijken, Druten in te wandelen en te zien dat toeristen ons weten te vinden en de terrasjes bevolken. 

Natuurlijk maak ik deze weken ook een fietsrondje langs alle kernen. Niet fietsend om gehaast van A naar B te gaan, maar op een prettig recreatietempo. Ik prijs me dan gelukkig dat ik burgemeester in het land van Maas en Waal mag zijn. Het is hier zo mooi, zowel de natuur als de bebouwde kernen.  En natuurlijk het allerbelangrijkste, met vriendelijke inwoners die tijd maken voor een praatje.

Alles is hier aanwezig om het zomerseizoen relaxed door te brengen. Ik hoop dat u daar net zo van geniet als ik. Misschien ontmoeten we elkaar op een van mijn wandel- of fietstochtjes.

Corry van Rhee-Oud Ammerveld

Burgemeester gemeente Druten