Langzaamaan verandert het nieuws over Corona. Het aantal besmettingen neemt af en gelukkig ook het aantal ziekenhuisopnames. De berichten worden nu vooral overheerst door inentingen. Wie is aan de beurt en met welk vaccin? Waar moet jij naar toe voor je prik? En was je ziek van de eerste? Of…ze zijn nu al bij geboortejaar 1980… De winkels zijn weer open en we mogen ook uit eten gaan in restaurants. En bovenop dat alles schijnt de zon deze dagen uitbundig!

Vakantie in het buitenland moet nog even wachten, dus veel mensen zoeken vertier in eigen omgeving. Facebook ontploft met prachtige foto’s van het mooie Land van Maas en Waal. Lang leve het smartphone-tijdperk. Veel wandelaars maken daarmee simpelweg een foto van een paard, kerk, kippen, bermbloemen, weilanden of bloesembomen. En zo ontdekken we onze eigen leefomgeving opnieuw.

Gelukkig hoeven wij niet naar een “Vondelpark” om wat groen te zien, we hebben de echte natuur en ruimte direct in de buurt. Wat zijn we daar rijk mee en wat hebben we daar in dit Coronatijdperk geluk mee gehad.

De coronamaatregelen lopen naar een einde. Ook al ben je gevaccineerd, het mondkapje en de 1,5 meter afstand blijven echt nog nodig. Maas en Walers hebben het afgelopen jaar laten zien dat ze dat kunnen! In onze omgeving heeft de politie weinig werk gehad aan overtredingen van de maatregelen. Laten we dat zo houden en met elkaar een mooie warme zomer in gaan. We hebben er lang genoeg op moeten wachten.

Corry van Rhee-Oud Ammerveld
burgemeester