Net als velen van u volg ik met spanning het aantal Corona besmettingen en ziekenhuisopnames. Inmiddels nemen die vormen aan die bedreigend zijn voor iedereen. We stevenen af op een serieus “zorginfarct”.

Mensen die in de zorg werken zijn al hele lange tijd overbelast en het ziekteverzuim is hoog. Daardoor kunnen er minder mensen worden opgenomen in ziekenhuizen en op IC’s. Tegelijkertijd neemt het aantal Coronapatiënten sterk toe. Iedereen die kan rekenen beseft dat de ziekenhuizen over 2 weken nog voller komen te liggen.

In omliggende ziekenhuizen is het nu al zover dat operaties en behandelingen worden afgezegd. Ook spoedeisende hulp kan niet meer overal, zoals gebruikelijk, geleverd worden. Ambulances met patiënten moeten soms langs meerdere ziekenhuizen voordat er een plaatsje te vinden is.

Dit is een situatie waarover ik me grote zorgen maak. Een situatie die niemand wil. Ik ken de reacties. Hoe is dit ontstaan?  Dit zou niet nodig moeten zijn! Wiens schuld is het? Helaas bieden deze reacties geen oplossingen.  U en ik, we hebben er allemaal last van.

Dus laten we vooral kijken naar wat we zèlf kunnen doen om iets te veranderen. Gelukkig zijn in Druten heel veel mensen gevaccineerd. Maar dan nóg kan u besmet raken met Corona en dit doorgeven aan een ander. Houd u daarom aan de maatregelen.

Als u zich niet wilt laten vaccineren dan respecteer ik dat. Maar leef de Coronaregels dan zo na dat de besmettingskans voor u zo klein mogelijk is!

We krijgen Corona er nu niet onder, het blijft nog wel even. Maar samen kunnen we wel proberen het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden. Help daar alstublieft aan mee!

Zorg goed uzelf en elkaar!

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld