Pagina opties

Groter
RSS

Gemeente Druten start met buurtfonds (02-03-2020)

Om ideeën van inwoners mogelijk te maken start de gemeente Druten met het Buurtfonds. Het Buurtfonds steunt ideeën die het welzijn en de leefbaarheid verbeteren en waarin verbinden en ontmoeten centraal staat. In de gemeente Druten hebben we al ervaring opgedaan met de Meerdoenertjes en dit blijkt een succes te zijn. Met een Meerdoenertje helpen we inwoners die iets willen organiseren om de sociale samenhang in hun wijk of buurt te verbeteren. Een Meerdoenertje bedraagt maximaal € 300.  

Het buurtfonds

Het Buurtfonds is bedoeld voor grotere initiatieven. Het Buurtfonds betaald minimaal € 500,- en maximaal € 5.000,- mee. Ook moet er sprake zijn van minimaal 50% eigen financiering. Dus om recht te hebben op € 500, moet de aanvraag minimaal €1.000 zijn. Voor 2020 is € 5.000 beschikbaar. Er kunnen tussen de 5 en 10 ideeën uitgevoerd worden.

Eenvoudig aan te vragen

Voor beide regelingen geldt dat ze eenvoudig aan te vragen zijn via een formulier. De uitvoering wordt gedaan door welzijnsstichting MeerVoormekaar. De beoordeling van de aanvragen ligt bij een burgerjury.