Gevolgen coronavirus voor evenementen in Druten (25-03-2020)

Zodra de richtlijnen vanuit het Rijk veranderen en deze gevolgen hebben voor onze gemeente en de evenementen, leest u hierover op deze pagina.

Het kabinet heeft aanvullende en aangescherpte maatregelen getroffen ter bestrijding van het Corona-virus gericht op evenementen en samenkomsten. Deze maatregelen zijn tijdens de persconferentie op maandag 23 maart op grote lijnen naar buiten gebracht.

De gemeente heeft alle evenementen die zij zelf organiseert en evenementen waar wij een vergunning aan verlenen tot 1 juni afgelast. Ook zijn alle evenementen waaraan wij zelf zouden deelnemen afgelast tot 1 juni. Het gaat daarbij om de volgende evenementen:

• Inlooppunten sociaal wijkteam zijn gesloten t/m 31 maart, u kunt telefonisch contact opnemen met het sociaal wijkteam op 088 432 7432
  • Maas en Waalse Schoonmaakdag 20 en 21 maart
  • Boomfeestdag 18 maart

De volgende evenementen of bijeenkomsten gaan wel door:

• Weekmarkt op vrijdag 20 en 27 maart
  • Vergadering gemeenteraad Druten donderdag 26 maart

U kunt de vergadering van de gemeenteraad online volgen

Bezoekers van bijeenkomsten die wel door gaan wijzen wij op hun eigen verantwoordelijkheid en gezond verstand. Bent u verkouden, hoest u of heeft u koorts? Kom uit zorg voor anderen dan niet naar deze bijeenkomsten.

Evenementenkalender en in het bijzonder activiteiten rondom 75 jaar vrijheid

Op de pagina van de evenementenkalender Druten kunt u zien welke evenementen zijn afgelast. Sommige zijn uitgesteld of hebben een aangepast programma. Ook alle activiteiten rondom 75 jaar Vrijheid zijn afgelast. We zoeken nu naar een passende alternatieve invulling van de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.