Pagina opties

Groter
A A

Training mindfulness voor mantelzorgers (18-09-2018)

Het Sociaal Team van de gemeente Druten biedt in het najaar een training mindfulness aan voor mantelzorgers uit de gemeente Druten. Dit doet het Sociaal Team samen met La Garde Coaching en Mindfulness en de welzijnsorganisatie MeerVoormekaar. De training vindt plaats in Druten en bestaat uit acht bijeenkomsten en een stiltedag. Mantelzorgers die mee willen doen met de training kunnen zich tot 8 oktober aanmelden bij Elise Lagarde van La Garde Coaching en Mindfulness. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 06-34 98 02 00 of via e-mail contact@lagardecoaching.nl.

Wat is mindfulness?

Mantelzorgers zijn gericht op de zorg voor hun naaste. Daardoor staat de zorg voor zichzelf niet altijd op de eerste plek. Overbelasting, piekeren, lichamelijke klachten, minder geld en weinig sociale contacten zijn stressfactoren waar veel mantelzorgers last van hebben. In een mindfulnesstraining leren mantelzorgers hoe ze op een andere manier om gaan met belastende situaties en de heftige emoties die daar bij horen. Mindfulness maakt mantelzorgers bewust van ervaringen en de eigen reactie daarop. Ze leren ook hoe ze in moeilijke en stressvolle situaties goed voor zichzelf blijven zorgen. Daardoor houden ze het gevoel dat ze regie hebben over hun leven, ook al is er verdriet, zorg en pijn.

Waar en wanneer is de training?

De training mindfulness start op dinsdag 16 en op donderdag 18 oktober. De training vindt plaats in D' n Bogerd, Van Heemstraweg 53, in Druten en bestaat uit acht bijeenkomsten en een stiltedag. Mantelzorgers volgen de trainingen op dinsdagen (16, 23 en 30 oktober, 6, 13, 20 november en 4 en 11 december.) van 13:00 – 15:30 uur en een stiltedag op 27 november of op donderdagen (18 en 25 oktober, 1, 8, 15 en 22 november, 6 en 13 december) van 9:30 uur tot 12:00 uur en een stiltedag op 29 november.

Ondersteuning in de thuissituatie tijdens de training

Mantelzorgers die de training graag volgen maar door hun zorgtaken niet of moeilijk wegkunnen van huis kunnen contact opnemen met Mariëlle van Swaay van MeerVoormekaar. Zij bekijkt samen met de mantelzorger welke oplossingen er voor de thuissituatie mogelijk zijn. Marielle is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-17 86 05 76 of via de mail: m.vanswaay@meervoormekaar.nl.

Wat kost de training?

Een aantal verzekeraars vergoedt (een deel van) de kosten van een training mindfulness. Mantelzorgers kunnen die bij hun verzekeraar navragen. Als de verzekering niets of maar een deel van de kosten vergoedt betaalt het Sociaal Team de kosten voor de training. Mantelzorgers betalen dan wel een eigen bijdrage van €15,00 voor de hele training.