Training mindfulness voor mantelzorgers (07-03-2019)

Het Sociaal Team van de gemeente Druten biedt in het voorjaar van 2019 een training mindfulness voor mantelzorgers uit de gemeente Druten aan. U bent een mantelzorger wanneer u onbetaald hulp biedt aan mensen in uw omgeving. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten en een stiltedag. De training wordt georganiseerd door het Sociaal Team, La Garde Coaching en Mindfulness en de welzijnsorganisatie MeerVoormekaar.

Waarom een training mindfulness voor mantelzorgers?

Als mantelzorger bent u gericht op de zorg voor uw naaste. Daardoor staat de zorg voor uzelf niet altijd op de eerste plek. Overbelasting, piekeren, lichamelijke klachten, minder geld en weinig sociale contacten zijn stressfactoren waar veel mantelzorgers last van hebben. In een mindfulnesstraining leert u hoe u op een andere manier kunt omgaan met belastende situaties en de heftige emoties die daar bij horen. U leert hoe u ook in moeilijke, stressvolle situaties goed voor uzelf kunt blijven zorgen. Daardoor houdt u het gevoel dat u regie hebt over uw leven.

Wanneer is de training?

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten op dinsdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur en een stiltedag. De bijeenkomsten zijn op 2 april, 9 april, 16 april, 23 april, 7 mei, 14 mei, 28 mei en 4 juni. De stiltedag is op dinsdag 21 mei van 10.00 tot 16.00 uur.
De training vindt plaats in D’n Bogerd in Druten.

Wilt u meedoen, maar kunt u vanwege de zorgtaken niet van huis?

Het kan zijn dat u door uw zorgtaken niet of moeilijk weg kunt van huis. U kunt dan contact opnemen met Mariëlle van Swaay van MeerVoormekaar. Zij kijkt samen met u welke oplossing er voor uw situatie mogelijk is. Mariëlle is telefonisch bereikbaar op: 06 17 86 05 76 of via de mail: m.vanswaay@meervoormekaar.nl.

Moet ik betalen voor de training?

U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Het Sociaal Team betaalt voor u de training.

Waar kan ik mij aanmelden?

Wilt u meedoen met de training? Meld u dan voor donderdag 21 maart 2019 aan bij Elise Lagarde van La Garde Coaching en Mindfulness. Elise is telefonisch bereikbaar op: 0634980200 of via e-mail: contact@lagardecoaching.nl.