Pagina opties

Groter
A A
RSS

Waarnemend burgemeester van Druten bekend (14-12-2018)

Mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld is vandaag door commissaris van de Koning Clemens Cornielje benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Druten. Zij vervangt vanaf woensdag 16 januari 2019 de heer L.J.E.M. van Riswijk, die burgemeester van Zevenaar is geworden.

Corry van Rhee-Oud Ammerveld (62 jaar, lid van de PvdA, wonende in Tiel) heeft zich de afgelopen twee jaar ingezet als waarnemend burgemeester in Gelderland. Van november 2017 tot heden was zij waarnemend burgemeester in Scherpenzeel, daarvoor was ze van juni 2017 tot november 2017 waarnemend burgemeester in West Maas en Waal. Van 2002 tot 2017 was zij politiek actief in de gemeente Tiel, eerst als raadslid en fractievoorzitter, vervolgens van 2009 tot 2017 als wethouder.

De heer Luciƫn van Riswijk is per 20 december 2018 benoemd tot burgemeester van Zevenaar. De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Clemens Cornielje, heeft vervolgens in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Druten besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen.

Op de foto: Commissaris van de Koning de heer Cornielje, naast hem (met bloemetje) mevrouw Van Rhee-Oud Ammerveld. Verder op de foto staan o.a. de fractievoorzitters van de Drutense raadsfracties, de gemeentesecretaris en de heer Sjef van Elk (locoburgemeester).