Stemmen in een andere gemeente

Wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan. Met een kiezerspas kunt u voor de verkiezing van het Europees Parlement stemmen in heel Nederland. Voor de verkiezing van Provinciale Staten kunt u overal in uw provincie stemmen. Bij de Waterschapsverkiezingen kunt u in uw eigen waterschap stemmen.

Bijzonderheden

U kunt maar één keer een kiezerspas aanvragen. U krijgt geen tweede exemplaar.

Aanvraag

U kunt de kiezerspas persoonlijk ophalen of schriftelijk aanvragen bij de gemeente.

• Schriftelijk aanvragen: Gebruik voor de schriftelijke aanvraag het formulier verzoek om kiezerspas. Heeft u al een stempas ontvangen dan moet u de stempas meesturen. Als u schriftelijk een kiezerspas aanvraagt, krijgt u deze binnen enkele dagen thuisgestuurd.
    • Voor de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen: De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk vrijdag 15 maart door de gemeente zijn ontvangen.
    • Voor de de verkiezing van het Europees Parlement: De schriftelijke aanvraag moet uiterlijk maandag 20 mei door de gemeente zijn ontvangen.

Verzoek om kiezerspas

• Persoonlijk ophalen: Neem bij persoonlijk ophalen altijd uw identiteitsbewijs mee. Als u persoonlijk langskomt op het gemeentehuis krijgt u direct de kiezerspas mee.
    • Voor de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen kan het ophalen van een kiezerspas tot dinsdag 19 maart tot 12.00 uur bij het gemeentehuis in Druten.
    • Voor de de verkiezing van het Europees Parlement kan het ophalen van een kiezerspas tot woensdag 22 mei tot 12.00 uur bij het gemeentehuis in Druten.