Pagina opties

Groter
A A

Uitslag verkiezingen

Op deze pagina vindt u de voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen in de gemeente Druten.

Waterschapsverkiezingen

Op 21 maart 2019 om 14.00 uur vindt u de voorlopige uitslag op lijstniveau op uitslagen waterschapsverkiezingen

Voorlopige uitslagen Provinciale Staten

De voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen in de gemeente Druten is bekend. Of bekijk het overzicht van de uitslagberekening.

Procesverbaal, vaststelling en bestanden tellingen Ondersteunend Software Verkiezingen (OSV)

Na afronding van het tellen per partij, tellen de stembureauleden handmatig de stemmen per kandidaat. Als het tellen van stemmen is afgerond, maakt het stembureau hiervan een proces-verbaal op (papieren verslag). In een ander document (N11) wordt het aantal vastgestelde uitgebrachte stemmen in gemeente getoond.

De gegevens opgenomen in de processen-verbaal van de stembureaus worden ook ingevoerd in de Ondersteunend Software Verkiezingen (OSV). Dit gebeurt handmatig. De gegevens van alle ingevoerde processen-verbaal worden vervolgens door OSV samengevoegd in een aantal digitale bestanden.

Hieronder vindt u de proces-verbalen, de vaststelling van het aantal stemmen in de gemeente van de waterschap- en provinciale staten verkiezingen en de bestanden van de tellingen OSV: