Met aandacht schaffen we dingen aan. En als we er klaar mee zijn dan willen we er het liefst zo snel mogelijk vanaf. Als we met elkaar net zoveel aandacht zouden besteden aan het wegdoen van spullen dan wordt het vanzelf ook minder gewoontjes. Want zo gewoon is het natuurlijk niet. We werken hard om de inzameling van afval goed te regelen. Zo houden we onze gemeente mooi, schoon en opgeruimd.

In Druten hebben we de afvalinzameling goed geregeld. We zijn niet voor niets Afvalkampioen! Afval dat we kunnen recyclen, komen we bij u aan huis ophalen. Dat zijn gft-afval, plastic+ en oud papier. Deze kunt u gratis aanbieden. Het restafval dat we moeten verbranden, brengt u zelf weg naar een ondergrondse container. Voor restafval betaalt u per keer dat u het in de ondergrondse container doet.

In 2021 verandert er wel iets in de inzameling van oud papier. De inzameling gaat Dar doen. En zij gebruiken daarvoor inzamelvoertuigen met een zijlader. Die pakken met een arm aan de zijkant van de wagen de container op en schudden die leeg bovenin de wagen. Dat betekent dat u het oud papier alleen nog maar in de papiercontainer aan mag bieden. Papier dat ernaast staat kan die arm namelijk niet oppakken. En als u dan toch wat meer oud papier heeft en het past niet in uw container: breng het dan op zaterdag gratis naar de milieustraat. Gelukkig kon u de afgelopen maanden gratis een grote container aanvragen, als u die nog niet had. Ook weer goed geregeld dus!

Ik wens u hele fijne feestdagen! En laten we samen zorgen voor een schoon Druten, ook in 2021.

André Springveld
wethouder Milieu