Busplein Druten wordt HOV knooppunt

We gaan samen met de provincie Gelderland het busplein in Druten aanpakken. Het busplein wordt een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) knooppunt. Er komen bijvoorbeeld nieuwe perrons. Perrons die geschikt zijn voor langere bussen die daar dan ook, als het nodig is, kunnen laden. Een grotere overdekte fietsenstalling met fietskluisjes en wachtruimtes met toilet voor chauffeurs en reizigers horen ook bij een HOV knooppunt. En een parkeerterrein (P&R) met laadpalen en de mogelijkheid voor het aanbieden van deelmobiliteit is onderdeel van het plan.

Extra grond kopen

Om van het busplein een HOV knooppunt te maken, hebben we extra ruimte nodig. Aan de Scharenburg, achter de Rabobank, ligt een stuk grond dat geschikt is. We hebben met de eigenaar al afspraken gemaakt over de grondaankoop. En inmiddels hebben we van de provincie voor deze grondaankoop subsidie gekregen. De raad neemt in februari 2022 een besluit over de grondaankoop. Daarna kunnen we de grond ook echt gaan aankopen. Heel goed nieuws en een erg belangrijke eerste stap!

Centrum van Maas en Waal

Het HOV knooppunt in Druten is heel belangrijk voor de Duurzame Bereikbaarheid van onze regio. Hiermee zetten we hele goede stappen om Druten als centrum van Maas en Waal te ontwikkelen. Nu gaan we afspraken maken met de provincie over een 2e subsidieaanvraag. Met die subsidie kunnen we de volgende stap zetten en aan de slag met de projectvoorbereiding.

Mooie vooruitzichten voor het nieuwe jaar dus!

Voor nu wens ik u hele fijne feestdagen. Blijf gezond.

 

André Springveld                                                                                 

wethouder Mobiliteit