Beste inwoners van Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk,

Eind jaren 70 had ik voor het eerst een agenda nodig om het leven overzichtelijk te houden. Ik heb alle agenda’s nog. Naast de afspraken schreef ik daar ook dagelijks bijzonderheden in. Regelmatig lees ik die korte aantekeningen terug. Ik kan daarmee een hele dag van lang geleden weer terughalen. Sinds de komst van de digitale agenda, koop ik ieder jaar een mooi boekje om de dagelijkse bijzonderheden op te schrijven. Ruim 40 jaar herinneringen zijn zo bewaard en wat zijn ze waardevol. Er komt zoveel voorbij in 40 jaar! Prachtige levensgebeurtenissen, veel blijdschap en geluk. Maar natuurlijk ook moeilijke tijden met pijn en verdriet. Soms was mijn wereld zo donker dat het leek of de zon nooit meer zou gaan schijnen. 
Datzelfde donkere gevoel bekroop me deze week. Net als iedereen ben ik ‘Corona-moe’ en wil ik terug naar mijn normale leven. Maar in plaats daarvan kwamen er nòg strengere maatregelen. 
En op dat moment was ik zo blij met 40 jaar opgetekend lief en leed. Want vandaag heb ik eens teruggebladerd in mijn agenda’s en het is ècht zo dat zelfs aan de donkerste periode een einde komt, dus ook aan deze periode. Het gaf mij weer houvast en ik hoop u ook! Natuurlijk weet u net als ik welke mooie dingen er gebeuren in onze dorpen en hoe mensen voor elkaar zorgen. Daar zijn we niet blind voor. Maar we willen allemaal ook dat er een einde komt aan deze nare tijd. En dat beloof ik u hierbij, mijn agenda’s bewijzen het!

Corry van Rhee-Oud Ammerveld
burgemeester