Al jaren brengt de PlusBus mensen naar de markt, de huisarts, het zwembad of naar de bingo-middag. Ik vind het heel fijn dat op deze manier ouderen die geen eigen vervoer hebben en niet met het Openbaar Vervoer kunnen reizen toch de deur uit kunnen. Ook mensen met een beperking die niet aangewezen zijn op rolstoelvervoer kunnen gebruik maken van de PlusBus. 

De chauffeurs van de PlusBus heten u welkom

Het afgelopen jaar heeft de PlusBus jammer genoeg een paar maanden niet gereden. Dat had natuurlijk te maken met de coronamaatregelen van toen. De PlusBus rijdt gewoon weer. Toch maken mensen er nog niet zo vaak gebruik van als voorheen. Juist de mensen waarvoor deze bus bedoeld is, zijn nog wat voorzichtig. En dat is ook wel logisch. Boodschappen laten we veel vaker thuis bezorgen. En activiteiten zijn nog niet allemaal opnieuw gestart. Daardoor blijven mensen toch nog steeds veel thuis. Gelukkig gaat de samenleving langzaam weer open. Veel mensen hebben zich laten vaccineren. En de PlusBus is er dan ook helemaal klaar voor. De vrijwillige chauffeurs begroeten u van harte en rijden u graag weer naar uw bestemming. En voor de kosten hoeft u het niet te laten! Een enkele rit kost maar €1,00. Voor een retourtje betaalt u €2,00.

Een kopje koffie op het terras

Het is nu belangrijker dan ooit dat we in contact blijven met elkaar. En hoe fijn is het dat we er weer op uit kunnen. We mogen weer een bezoekje brengen aan familie. Samen een kop koffie drinken op het terras. Of een gezellig middagje bingo spelen. Geniet ervan! Ik wens iedereen hele fijne zomermaanden toe. En blijf naar elkaar omkijken.

André Springveld
wethouder