Deze maand zitten we inmiddels een jaar in de corona-misère en deze maand ben ik ook op de kop af een jaar wethouder. Een jaar dat ik mij bepaald anders had voorgesteld. Een jaar waarin de frustratie groot is want als wethouder Economische Zaken zie ik hoe veel ondernemers in onze gemeente zich een slag in de rondte werken om hun toko boven water te houden, terwijl er keer op keer nauwelijks perspectief wordt geboden!

Frustratie ook omdat wij als gemeente betrokkenheid kunnen tonen en mee kunnen leven maar je daar als ondernemer geen brood voor kunt kopen. De gemeente is ook gebonden aan de coronaregels en moet ze zelfs handhaven. Maar we staan niet alleen aan de zijlijn! Natuurlijk proberen wij ook via onze bestuurders het geluid van onze ondernemers te laten horen en praktische steun en flexibiliteit te tonen waar het wel kan. Tegelijkertijd heeft de gemeente kennis en deskundigheid in huis om ondernemers (en natuurlijk ook niet-ondernemers) wegwijs te maken in alle regelingen, mogelijkheden en kansen die deze crisis kunnen verzachten.

Speciaal voor ondernemers geven we de nieuwsbrief ‘goede zaken’ uit. Aanmelden kan via goedezaken@drutenwijchen.nl. In de laatste nieuwsbrief veel aandacht voor de mogelijkheid om een financiële bijdrage te krijgen voor een digitaliseringsslag. Want juist op het gebied van digitalisering kan een ondernemer het verschil maken, zo is wel gebleken in deze crisis. Dus vooral aanmelden voor deze nieuwsbrief! De sneeuw is gesmolten en de lente heeft zich inmiddels aangediend. Laten we op alle fronten hopen dat het snel zomer wordt!

Willy Brink
wethouder