Ik ben Gérard de Wildt (62) en hoewel geboren in Wijchen, ben ik het langste deel van mijn leven Horssenaar. Sinds vrijdag 13 november ben ik de opvolger van Sjef van Elk als wethouder Sociaal Domein, Onderwijs, Sport en Cultuur. Ik ben blij dat ik langs deze weg iets kan betekenen voor kwetsbare inwoners van Druten. Ik hoop door mensen met elkaar te verbinden de leefbaarheid te verbeteren.

Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Wijchen, dat toen nog echt een dorp was. Voetballen deed ik bij AWC waar ik 10 seizoenen de vaste rechtsback van het eerste was, berucht om mijn slidings. Nu is mijn passie wielrennen, actief en als volger. Samen met mijn vrouw Hennie heb ik 3 kinderen: Sjoerd (30), Bregje (28) en Rick(26). Ik werkte 32 jaar als hogeschooldocent op de HAS in Den Bosch. Dit bij de opleiding voedingsmiddelentechnologie.

Bestuurlijke ervaring kreeg ik bij de kinderspeelzaal, de kindervakantieweek en de parochies H. Antonius abt en H. Franciscus en H.Clara. Daarnaast was ik jeugdleider en trainer bij AAC/Olympia. In 2002 kwam ik namens Dorpslijst Horssen in de Drutense gemeenteraad. Toen we bij de verkiezingen in 2006 de tweede zetel verloren, werd ik burgerlid. In 2014 kwam ik in de raad terug als fractievoorzitter van de Horssense Dorpslijst. De afgelopen 4 jaar als coördinator van de Dorpslijsten. Ik ben nog maar kort wethouder maar ik moet zeggen, ik kom in een warm bad en een gespreid bedje. Ik heb er enorm veel zin in.

Gérard de Wildt
wethouder