Doordat we nog steeds kampen met het coronavirus zitten we massaal thuis. Digitaal vergaderen en beeldbellen met onze dierbaren is ons allang niet meer vreemd. Ook mij niet. De eerste 6 maanden moest ik alles nog over de ouderwetse telefoonlijn doen. Met alle vertraging en haperingen van dien. Vorig jaar, net na de zomer, is ons huis aangesloten op het glasvezelnet. Dat maakt een enorm verschil. Haarscherpe verbinding tijdens het digitaal vergaderen en het up- en downloaden van bestanden gaat lekker snel. Het werkt zo een stuk aangenamer.

Aanleg glasvezel gaat vlot

Delta Fiber begon eind vorig jaar met de aanleg van glasvezel. Het werk gaat volgens planning. In het buitengebied is het werk bijna klaar. Als alles goed gaat dan zijn alle woningen in de gemeente Druten in het najaar aangesloten. Inwoners die een abonnement op glasvezel hebben genomen, kunnen er dan gebruik van maken.

Stoep helaas toch niet goed gemaakt?

Delta Fiber doet er alles aan om de stoep of straat die open moet om de glasvezelkabels in de grond te leggen, zo goed mogelijk weer dicht te maken. Is het toch niet goed gemaakt? Er is bijvoorbeeld een stoeptegel stuk. Meld dat dan bij de wijkbeheerder. Dat kan via de MijnGemeente app. U downloadt die app gratis. U kunt ook het formulier op www.druten.nl/meldingdoen invullen of bellen met 088 - 432 70 00.

Zorg goed voor elkaar!

André Springveld
wethouder