Beste inwoners van Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk

Het zomerseizoen is voorbij, al kunnen er gelukkig nog wel zonnige dagen komen. Een indian summer zou wel mooi zijn. Deze zomer verliep voor mij anders dan normaal. Een reis naar het buitenland lieten we nog maar even voor wat het was, net als veel mensen. (Dat had natuurlijk alles te maken met corona, maar… bent u het ook zo zat om het daar steeds over te hebben?)

In en om ons huis was er veel te klussen en de kinderen en kleinkinderen kwamen meerdere dagen logeren. Het werd dus vakantie in eigen land met ook echt eigen-lands-weer. Wolkige dagen en heftige regenbuien werden afgewisseld met zo nu en dan een warme of hete dag. En zo’n vakantie was best een keer verrassend plezierig. Het was fijn om niet in te pakken en te reizen, maar gewoon in eigen huis alles bij de hand te hebben. Het was ook fijn om familietijd te hebben. Ik heb ervan genoten een fietsroute uit te stippelen voor onze kinderen. Zij fietsten langs de plekjes in Druten (en de andere dorpen) die ik het mooiste vind, terwijl wij op hun baby’s pasten. Leuk om de kleintjes eens alleen te hebben en leuk om bij terugkomst de verhalen te horen. Heerlijk om samen buiten te eten bij mooi weer en samen te mopperen op de regen, want dat hebben we ook gedaan!

En nu het normale leven langzaamaan weer op gang komt, is mijn hoofd daar ook wel weer aan toe. De laatste maanden voor de zomer was een heel drukke, hectische werkperiode. En na zo’n relaxte zomer lijkt het of dat allemaal wel meeviel. Van sommige dingen vraag je je dan af waar je je druk om maakte, omdat ze al zijn opgelost of helemaal niet zo’n groot probleem blijken. Het is een beetje lui nazomergevoel, ik probeer het nog even vast te houden.

Een prettig indian summer gevoel, tot ergens in november, dat gun ik ons allemaal.

Corry van Rhee-Oud Ammerveld
burgemeester