De gemeente Druten is kampioen afval scheiden! Ik ben daar enorm trots op. We scheiden ons afval erg goed. Daardoor houden we nog maar heel weinig restafval over. Restafval is het afval dat we niet kunnen recyclen en de verbrandingsoven in moet. Al het andere afval is grondstof voor nieuwe producten. Jammer genoeg is het op sommige plekken in onze mooie gemeente een rommeltje rondom de containers. Daar word ik niet zo blij van. 

Is de container vol of kapot?

Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Een ondergrondse container die vol is of die een storing geeft. Bel of mail in dat geval met de Dar en geef het nummer door dat op het groene bordje op de container zit. Zij zorgen er dan voor dat de storing zo snel mogelijk wordt verholpen. Of ze legen de container. Ga vervolgens met uw afvalzak naar de dichtstbijzijnde container in de buurt. In de brief die u bij uw afvalpas heeft gekregen, staat welke afvalcontainer nog meer aan uw pas is gekoppeld. Of neem de afvalzak nog even mee terug naar huis. De afvalzak naast de container zetten, geeft echt een rommeltje. Ook trekt het ongedierte aan. Bah!

Handig hulpmiddel

Kampioen afval scheiden word je natuurlijk niet zomaar. En dat lukt ook niet zonder wat hulp. Want welk afval hoort nou waar? Ik worstel daar zelf soms ook nog mee. Heel handig is de app van de Dar. Daar staat precies welk afval in welke bak of zak moet.

Het is dus eigenlijk heel makkelijk om het samen netjes te houden. Helpt u mee?! 

André Springveld
wethouder Duurzaamheid en milieu