Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder is een bekend gezegde. Het hoeft eigenlijk geen uitleg. Door dingen samen te doen bereik je meer dan wanneer je alles zelf doet.

Zoektocht

Voor een gemeente als Druten gaat dit ook op. Zo zijn bijvoorbeeld de Nederlandse gemeenten verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen, ouderen en zorg aan mensen die lang ziek zijn. Voor elke gemeente in Nederland was het een zoektocht hoe we deze zorg en regelingen zo goed mogelijk kunnen blijven aanbieden.

Samenwerken in de regio

De gemeente Druten koos ervoor om op tal van gebieden de samenwerking te zoeken met andere gemeenten in de regio. Soms was het een samenwerking met Wijchen en Beuningen. Maar vaak sluiten ook Nijmegen, Heumen en Berg en Dal aan. Ook werken we samen met de GGD en de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Dan werken we zelfs samen met maar liefst 14 gemeenten.

Goede zorg blijft

Door samen te werken besparen we kosten en bieden we nog steeds goede zorg voor onze inwoners. Zo kopen we bijvoorbeeld samen zorg in en maken we afspraken met zorgaanbieders zoals Pluryn, Entrea lindenhout of het RIBW en op eigen grond gebied ’s Heerenloo. Ook liften we als kleine gemeente vaak mee met een grote gemeente als Nijmegen. Hierdoor delen we kennis en capaciteit met elkaar. En blijven we toch goede zorg bieden. En daar blijf ik me als wethouder hard voor maken.

Gérard de Wildt
wethouder