Ook de inwoners van de gemeente Druten konden door de coronamaatregelen minder sporten. En dat hebben veel inwoners gemist. Maar nu de versoepelingen doorgaan, komen de sportverenigingen, sportscholen, zwemscholen etc. weer op gang. Dat is goed nieuws, want sporten is een fijne manier om je te ontspannen en te werken aan je gezondheid.

Werken aan je gezondheid

Want om gezond te blijven en je te ontwikkelen heb je beweging nodig. Door elke week minstens 150 minuten matig tot zwaar intensief te bewegen, werk je aan je gezondheid. Door te sporten kun je beter omgaan met de uitdagingen van het leven.

Plezier beleven aan sport

Als gemeente Druten moedigen we aan dat kinderen al op jonge leeftijd plezier beleven aan het sporten. Zo kwam ik laatst nog het poëziealbum van mijn dochter tegen. Een van haar klasgenoten van toen, Laura Smulders, had er ook een pagina in geschreven. Als meisje van 8 wist ze al wat ze wilde. De beste fietscrosser van de wereld worden. Dat is haar gelukt. Ze is wereldkampioen BMX geworden. 

Sjors Sportief

Kinderen kunnen via Sjors Sportief (www.meedoeninmaasenwaal.nl) uitproberen of ze een sport leuk vinden. Vaak gratis of tegen lage kosten kunnen kinderen van de basisschool zich inschrijven voor proeflessen. Bijvoorbeeld op het gebied van sport en creativiteit, zoals freerunning, kickboksen en tennis of dans.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Als gemeente willen we sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd graag wat extra aandacht geven. Kent u iemand waarvan u vindt dat die in de regio, landelijk of zelf wereldwijd een bijzondere sportprestatie heeft geleverd? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar sporten@druten.nl.