Op het moment dat ik dit schrijf, trekt het KNMI code rood in. Voor de 2e maandag op rij was het weer zo slecht dat het KNMI het afraadde om de weg op te gaan.

Online ontmoetingen

Veel van de medewerkers van de gemeente Druten werken vanuit huis. Ik ook. We spreken elkaar online over onderwerpen zoals de zorg en het onderwijs. Als gemeente moet je het goede voorbeeld geven. Lukt het niet om elkaar online te ontmoeten? Dan halen we de afspraak uit de agenda en spreken we een andere keer af.

Hulp voor inwoners gaat altijd door

Maar in periodes met bar winterweer en het coronavirus zijn er ook medewerkers die niet vanuit huis kunnen werken. Daarom wil ik even stilstaan bij al onze eigen medewerkers en de medewerkers en vrijwilligers van maatschappelijke organisaties die ons als gemeente Druten helpen bij de zorgtaken die we uitvoeren. Zij zijn onderweg naar de kwetsbaren in onze gemeente. Kwetsbaren die thuis zitten en elke dag hulp nodig hebben. Want dit gaat altijd door. Deze medewerkers gaan door weer en wind, sneeuw en ijs. En lopen zelf het risico om besmet te raken met het coronavirus.

Helden

Ze doen hun werk alsof het logisch is, maar dat is het zeker niet. Ik wil hen dan ook bedanken voor alle inzet. Jullie zijn helden!

Gérard de Wildt
wethouder