U heeft ze vast wel eens gezien: onze Wijkhelden. Groepjes kinderen die, met een geel hesje aan en gewapend met vuilniszak en knijper, in de bermen en het openbaar groen het zwerfvuil verwijderen. Dit vaak onder begeleiding van één van de ouders. Wat zijn wij trots op deze jonge inwoners. En we zijn zeker zo trots op de volwassen Wijkhelden die onze gemeente schoon houden.

Om deze helden te bedanken organiseren de regiogemeenten en Dar elk jaar in één van de gemeenten het Wijkheldenfestival. Dit jaar zou dit gezellige evenement in Druten plaatsvinden. U begrijpt het waarschijnlijk al, Corona gooide roet in het eten. Zo jammer, want de Wijkhelden zien er elk jaar naar uit en verheugen zich er echt op. Ik kan dat weten, want ik mocht er de afgelopen jaren bij aanwezig zijn. Om het leed enigszins te verzachten hebben alle Wijkhelden een bon gekregen om een heerlijk ijsje te halen. Natuurlijk lekker tijdens deze warme dagen. In een videoboodschap aan alle Wijkhelden heb ik hen de toezegging gedaan dat we er volgend jaar, zonder Corona, in Druten een knalfeest van gaan maken.

Als u een volgende keer weer zo’n groepje met hun gele hesjes en knijpers aan het werk ziet, sta er dan eens bij stil dat Druten er zonder deze vrijwilligers een stuk minder fraai uit zou zien. Wilt u ook Wijkheld worden? Kijk dan eens op www.wijk-helden.nl voor meer informatie en meld je aan.

André Springveld
wethouder