"Rond deze tijd ben ik zo’n 100 dagen wethouder in de gemeente Druten. Dat is dan vaak een moment om even terug te kijken. Even de klokken gelijkzetten en kijken waar je staat. Het moment van mijn benoeming viel ongeveer samen met onze intelligente lockdown.

Elkaar via een beeldscherm leren kennen

Een leeg gemeentehuis, ambtenaren die je alleen 2-dimensionaal via een beeldscherm leert kennen. Op hetzelfde moment wel een aantal klussen op je bureau waar je mee aan de slag moet! Wonderwel lukt dat eigenlijk best heel aardig! Veel onderwerpen staan op de rit. De volgende klus is nu om na de vakantie aan de gemeenteraad een sluitende begroting voor te leggen. Dus weer even de schouders eronder.

Enorm veel creativiteit in de samenleving

En onder de corona-omstandigheden blijkt de creativiteit van ondernemers, verenigingen en instellingen enorm. Want ga er maar eens aan staan. Van de ene op de andere dag geen omzet en inkomsten meer en dan toch de toko draaiende houden! Wat een veerkracht! En van het gemeentebestuur mag dan verwacht worden dat er ook een duit in het zakje wordt gedaan om alles te laten doordraaien.

De balans is positief

Ik ben zelf geen Drutenaar, maar ben onder de indruk van de hartelijkheid, oprechtheid en instelling van de inwoners in de gemeente Druten. Een instelling die je ook bij een gemeenteraad weer tegenkomt. Dat is mooi want met z’n allen krijg je dan ook echt dingen voor elkaar. Het is mij een genoegen om hier wethouder te mogen zijn."

Willy Brink
wethouder