• Puiflijk

  Puiflijk is het dorp ten zuidwesten van Druten. Hoewel de overgang tussen Druten-Zuid en Puiflijk steeds vloeiender verloopt, heeft Puiflijk nog een heel eigen karakter en willen de inwoners dit ook graag zo houden. De inwoners vormen een hechte gemeenschap, menig inwoner is ook een echte geboren en getogen Puiflijker.

 • Horssen

  Horssen is een gemoedelijk dorp ten zuiden van Druten, waarin je heerlijk kunt onthaasten en waar de inwoners zich nog echt veilig kunnen voelen. Als je wilt genieten van het stadse leven, ben je dankzij de Maas en Waalweg binnen 20 minuten in Nijmegen.

 • Druten

  Het kerkdorp Druten vervult voor de eigen en de omliggende (kerk)dorpen een centrumfunctie. Dat wil zeggen dat Druten een aantal (basis)voorzieningen heeft op het gebied van de gezondheidszorg, de detailhandel, het culturele aanbod, de economie, bedrijventerreinen en woningbouw.

 • Afferden

  Afferden is een dorp gelegen ten zuidoosten van het dorp Druten. Het heeft haar inwoners veel te bieden. Hoewel ook hier, zoals in veel kleine kernen het voorzieningenniveau (winkels e.d.) onder druk staat, is Afferden nog steeds een gewilde woonomgeving.

 • Deest

  Deest is van oudsher een echt dijkdorp. Nog steeds is aan de Deester dijk te zien dat het drukke leven zich vooral op en aan de dijk afspeelde: huisjes op de dijk, de steenfabriek aan de dijk. Niet vreemd als je bedenkt dat zo’n honderd jaar geleden de rivier en de dijk in de hele streek de belangrijkste verbindingswegen waren.