Jongeren in Druten gebruiken meer alcohol en proberen meer drugs uit dan jongeren in de gemeenten om ons heen. Dat blijkt uit onderzoek van de GGD. Met het project Ouders voor ouders bundelen we onze krachten. Zo maken we samen het alcohol- en drugsgebruik onder de Drutense jongeren kleiner. De gemeente Druten werkt hiervoor samen met MeerVoormekaar en andere ouders. 

Ouders voor ouders

Ouders hebben invloed. Maar soms is de drang tot uitproberen van jongeren groter dan de invloed die ouders hebben. Als ouder kunt u het gevoel hebben dat u er alles aan hebt gedaan. En toch staat uw kind buiten met anderen drugs of alcohol te gebruiken. De omgeving kan hard oordelen en als ouder voelt u zich misschien erg alleen. Om elkaar te helpen is het project Ouders voor ouders gestart. Dit is onder leiding van Josien Warris van MeerVoormekaar.

Steun elkaar

Ouders voor ouders zet zich in om ouders te steunen als er sprake is van alcohol- of drugsgebruik door hun kinderen. Ouders die zelf hebben ervaren hoe moeilijk het is als hun kind drugs of alcohol gebruikt bieden steun. Ook zetten ouders uit de groep zich in om andere ouders te informeren. Zo weten zij wat u kan doen om het alcohol- of drugsgebruik zo veel mogelijk te voorkomen.

Contact

Heeft u vragen over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren? Of wilt u graag in contact komen met andere ouders? Neem contact op met Josien Warris van MeerVoormekaar. Stuur een e-mail naar j.warris@meervoormekaar.nl of bel naar 06-39114134.