Lees pagina voor

Eetbaar groen in uw omgeving

Eetbaar groen in de openbare ruimte brengt natuur dichterbij huis. Gezondheidsproblemen zoals stress, overgewicht en diabetes nemen toe. Kinderen spelen veel minder buiten en er zijn steeds minder verschillende soorten insecten en planten. Met eetbaar groen ziet u ziet hoe een appel groeit aan de boom en kunt u het groeiproces volgen van verschillende plantsoorten.

Wat betekent eetbaar groen?

Samen bij elkaar komen, helpen bij het onderhoud en het fruit oogsten. Het is gratis fruit en noten voor iedereen. Voedsel verzamelen zit in onze genen. Pas sinds de laatste vijftig jaar kopen we grootste deel van ons eten in de supermarkt. Eetbaar groen is ook wat u zelf verbouwt in bijvoorbeeld een moestuin.

Samen of alleen een moestuin starten!

Wilt u samen met uw buren of alleen een moestuin starten in uw straat? Vraag bij de gemeente na of dat mogelijk is. De gemeente kan u ondersteunen bij het opstarten van een buurtmoestuin. Voor meer informatie kunt u hiervoor contact opnemen met Patricia van Wolferen door een mail te sturen naar p.van.wolferen@drutenwijchen.nl.

U kunt natuurlijk ook zelf een moestuintje beginnen in uw eigen voor- of achtertuin. Op 6 m2 kan u al veel groensoorten kweken en kruiden laten groeien. Op internet vindt u allerlei voorbeelden en adviezen van hoe u dat kan doen. Of kijk eens bij een van de volkstuinverenigingen in Druten.

Waar vindt u eetbaar groen?

Er staat meer eetbaar groen in uw buurt dan u denkt. Op onderstaande kaart staan al enkele locaties met noten en vruchtbomen. Weet u een locatie die niet op de kaart staat? Stuur dan een mail met kaartje naar p.van.wolferen@drutenwijchen.nl. Dan zetten wij het op de kaart.

Bekijk de kaart (Deze link gaat naar een externe website)