Lees pagina voor

Energiecoaches

Energiecoaches zijn vrijwilligers uit de gemeente Druten. Ze hebben allemaal de cursus tot energiecoach succesvol afgerond. Energiecoaches vinden het leuk om u te helpen met uw vragen over besparing van energie in huis.

U krijgt eenvoudige tips om uw woning energiezuiniger te maken en u hoort van alles over verschillende kleinere en eenvoudige energiebesparingsmaatregelen. Ook als u al veel heeft gedaan om uw huis energiezuiniger te maken, heeft u misschien nog vragen. Ook daarvoor zijn de energiecoaches er voor u.

Plan een gratis huisbezoek

Bewoners van Afferden zijn nu aan de beurt voor een gratis bespaaradvies van de energiecoaches. Wilt u een afspraak maken met een energiecoach? Meld u aan! Woont u in één van de andere kernen? U krijgt een brief van ons als uw kern aan de beurt is.

Eén van onze coaches neemt daarna contact met u op om een afspraak te maken. Door grote drukte ontstaat er een wachtlijst bij de energiecoaches. Het duurt daardoor langer voordat de energiecoach contact met u opneemt voor het maken van een afspraak. Telefonisch een afspraak maken kan ook. Belt u dan met Luuk van den Boogaard op 088 432 70 00.

Loket Duurzaam Wonen Plus

De energiecoaches zijn niet opgeleid om u te adviseren over grote aanpassingen, zoals zonnepanelen, warmtepompen of spouwmuurisolatie. Denkt u na over dit soort energiebesparende maatregelen? Dan kunt u voor advies terecht bij Loket Duurzaam Wonen Plus (Deze link gaat naar een externe website).

Energiecoaches gezocht (vrijwilliger). Meld u aan!

Vindt u het leuk om bewoners tips te geven voor een lagere energierekening? En wilt u bijdragen aan een beter milieu? Dan zoeken wij u! Als energiecoach helpt u inwoners van de gemeente Druten op weg met het duurzamer maken van hun huis. U laat kansen en mogelijkheden zien én motiveert om (kleine) aanpassingen te doen. Meld u aan als energiecoach!

Wat gaat u doen?

U geeft inwoners van de gemeente Druten informatie over kleine energiebesparende maatregelen in huis. En u geeft hen advies over wat ze zelf anders kunnen doen. Dit kan bij mensen thuis of bij een bijeenkomst in een buurthuis. Vaak kunnen mensen energie besparen zonder dat ze dat weten. Geen grote investeringen of verbouwingen, maar simpele aanpassingen in gedrag of kleine investeringen in de woning.

Voor uw advies gebruikt u de energierekening, het watergebruik en de apparaten in huis. Het doel is een duurzaam en energiezuinig huis, minder kosten én een fijner huis om in te wonen. U bent namens de gemeente Druten en welzijnsorganisatie MeerVoormekaar (Deze link gaat naar een externe website) ambassadeur van de duurzame energietransitie.

Wat vragen wij van u?

Wat krijgt u ervoor terug?

Aanmelden

Bent u enthousiast om aan de slag te gaan als energiecoach? Stuur een korte motivatie naar Luuk van den Boogaard van de gemeente Druten door een mail te sturen naar l.van.den.boogaard@drutenwijchen.nl.

Meer informatie

Neem dan contact op met Luuk van den Boogaard van de gemeente Druten. Dat kan via l.van.den.boogaard@drutenwijchen.nl of bel naar 088 432 70 00.