Lees pagina voor

Energiecoaches

Woningcorporatie Woonwaarts, Huurdersvereniging HuurdersBelangen Druten (HBD) en de gemeente Druten startten samen het project Energiecoaches. Het doel van het project is inwoners leren hoe zij beter om kunnen gaan met energie. Zo helpt iedereen mee aan minder CO2-uitstoot én iedereen bespaart geld.

De energiecoaches

Energiecoaches zijn vrijwilligers uit de gemeente Druten. Ze hebben allemaal de cursus tot energiecoach succesvol afgerond. Energiecoaches vinden het leuk om u te helpen met uw vragen over besparing van energie in huis. Tijdens een huisbezoek krijgt u eenvoudige tips om uw woning energiezuiniger te maken en u hoort van alles over verschillende kleinere en eenvoudige energiebesparingsmaatregelen. Bijvoorbeeld de verwarming lager zetten, apparaten anders gebruiken en ’s avonds de gordijnen op tijd dicht doen zodat warmte binnen blijft. Kleine maatregelen zijn belangrijk want ze maken samen een groot verschil.

Ook als u al veel heeft gedaan om uw huis energiezuiniger te maken, heeft u misschien nog vragen. Ook daarvoor zijn de energiecoaches er voor u.

Plan een gratis huisbezoek

Bewoners van Horssen en Deest zijn als eerst aan de beurt voor een gratis bespaaradvies van de energiecoaches. Wilt u een afspraak maken met een energiecoach? Meld u aan! Woont u in één van de andere kernen? U krijgt een brief van ons als uw kern aan de beurt is.

Eén van onze coaches neemt daarna contact met u op om een afspraak te maken. Telefonisch een afspraak maken kan ook. Belt u dan met Luuk van den Boogaard op 088 432 70 00.

Loket Duurzaam Wonen Plus

De energiecoaches zijn niet opgeleid om u te adviseren over grote aanpassingen, zoals zonnepanelen, warmtepompen of spouwmuurisolatie. Denkt u na over dit soort energiebesparende maatregelen? Dan kunt u voor advies terecht bij Loket Duurzaam Wonen Plus.

Gezocht energiecoach (vrijwilliger)? Meld je aan!

Vind je het leuk om bewoners tips te geven voor een lagere energierekening? En wil je meehelpen aan een beter milieu? Dan zoeken wij jou! Als energiecoach help je inwoners van de gemeente Druten op weg met het duurzamer maken van hun huis. Je laat kansen en mogelijkheden zien én motiveert om (kleine) aanpassingen te doen. Meld je aan als energiecoach!

Wat ga je doen?

Je geeft inwoners van de gemeente Druten informatie over kleine energiebesparende maatregelen in huis. En je geeft hen advies over wat ze zelf anders kunnen doen. Dit kan bij mensen thuis of bij een bijeenkomst in een buurthuis. Vaak kunnen mensen energie besparen zonder dat ze dat weten. Geen grote investeringen of verbouwingen, maar simpele aanpassingen in gedrag of kleine investeringen in de woning.

Voor je advies gebruik je de energierekening, het watergebruik en de apparaten in huis. Het doel is een duurzaam en energiezuinig huis, minder kosten én een fijner huis om in te wonen. Je bent namens de gemeente Druten en welzijnsorganisatie MeerVoormekaar ambassadeur van de duurzame energietransitie.

Wat vragen wij van jou?

Wat krijg je ervoor terug?

Aanmelden

Ben je enthousiast om aan de slag te gaan als energiecoach? Stuur een mail met een korte motivatie naar Tessy Oosterbaan van MeerVoormekaar: t.oosterbaan@meervoormekaar.nl

Vragen over deze vacature?

Neem dan contact op met Tessy Oosterbaan van MeerVoormekaar. Dat kan via telefoonnummer 06 83 01 45 71 of door een mail te sturen naar t.oosterbaan@meervoormekaar.nl. Of neem contact op met Luuk van den Boogaard van de gemeente Druten. Dat kan via telefoonnummer 088 432 70 00 of door een mail te sturen naar energiecoaches@drutenwijchen.nl.