Geldzaken die niet zo goed lopen, zijn voor niemand prettig. En het overkomt meer mensen dan u misschien denkt. Geldzaken worden dan geldzorgen. In deze rubriek belichten we organisaties die u hierbij kunnen helpen. Deze week in Geldzorgen: hulp bij toeslagen en regelingen.

Binnenkort krijgt u de voorschotbeschikking van de belastingdienst. Daarop ziet u hoeveel u volgend jaar aan toeslagen ontvangt. Controleer de gegevens op de voorschotbeschikking goed. Als ze niet kloppen geef dit dan door aan de belastingdienst. Zo voorkomt u dat u te weinig toeslagen krijgt en lastig rondkomt. Ook voorkomt u dat u moet terugbetalen omdat u teveel ontvangen heeft. Als tussentijds uw situatie verandert, is het belangrijk te kijken of dat gevolgen heeft voor uw toeslagen. Als u de wijziging doorgeeft dan krijgt u een nieuwe voorschotbeschikking. U verkleint zo de kans dat u te weinig ontvangt of een bedrag moet terugbetalen.

Als u bij dit alles hulp nodig heeft kunt u contact opnemen met MeerVoormekaar. MeerVoormekaar staat voor u klaar met een speciaal team vrijwilligers. Zij helpen u bij het aanvragen van toeslagen en regelingen. Een vrijwilliger kijkt samen met u naar uw inkomstensituatie. Zij geven advies over welke toeslagen en regelingen er zijn. En ze helpen met invullen van de (aanvraag)formulieren. Wilt u gratis gebruik maken van de ondersteuning van MeerVoormekaar? Neem dan contact op met de coördinator, Odette van der Donk. Dit kan telefonisch via 024 6418459 of stuur een e-mail naar o.vanderdonk@meervoormekaar.nl Meer informatie vindt u op www.meervoormekaar.nl/diensten

Wilt u meer weten over welke hulp er in onze gemeente is bij geldzaken? Ga naar druten.nl/geldzorgen