Geldzaken die niet zo goed lopen, zijn voor niemand prettig. En het overkomt meer mensen dan u misschien denkt. Geldzaken worden dan geldzorgen. In deze rubriek belichten we organisaties die u hierbij kunnen helpen. Deze week in Geldzorgen: wat kunt u zelf doen?

Als u financiële problemen heeft zijn er verschillende organisaties die u kunnen helpen. Wilt u liever zelf een oplossing zoeken, dan zijn er verschillende websites die u daarbij helpen. Op geldfit.nl staat een test. U vult een aantal vragen in en krijgt dan een persoonlijk advies. Op de website www.zelfjeschuldenregelen.nl leest u hoe u in 6 stappen een aflosplan maakt voor uw schulden. Ook vindt u hier voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken in het contact met uw schuldeisers. Het Nibud doet onderzoek naar en geeft voorlichting over geldzaken. Op de site vindt u informatie vinden over verschillende financiële onderwerpen, zoals administratie, maandoverzicht en jaaroverzicht maken. Verder bieden ze op een aantal coaching trajecten via email aan. Ga voor meer informatie naar www.nibud.nl.

Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. Op de website www.wijzeringeldzaken.nl vindt u informatie over allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld het op orde brengen en houden van uw geldzaken. Ook geven ze informatie over hoe u uw kind leert omgaan met geld.

Lukt het u niet om uw problemen zelf op te lossen, neem dan contact op met een van onze schuldhulpverleners. Zij helpen u graag. U kunt zich digitaal melden via www.druten.nl/geldzakenenschulden of u kunt bellen met 088 432 7111.

Wilt u meer weten over welke hulp er in onze gemeente is bij geldzaken? Ga naar druten.nl/geldzorgen.