Wat doet de gemeente? Wie neemt welke besluiten? Wat doet een raadslid eigenlijk? Onder andere op deze vragen krijgen deelnemers antwoord.

Op 1 juni 2021 start in de gemeente Druten de cursus Politiek Actief. Plaatselijke politiek is belangrijk én leuk! De cursus is bedoeld voor iedereen die nadenkt om iets in de lokale politiek te gaan doen, maar niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Het is een makkelijke manier om kennis te maken met de gemeenteraad en het werk als raadslid. Er zijn ontmoetingen met lokale politici en de deelnemers zijn aanwezig bij een raadsvergadering.

De cursus is gratis

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten en wordt gegeven door de griffier. Alle inwoners van de gemeente Druten mogen zich aanmelden. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 1, 8, 15 en 22 juni van 19.30 – 22.00 uur. Afsluitend is er op 1 juli een bezoek aan de raadsvergadering. Vanwege de dan geldende coronamaatregelen wordt de cursus online of in het gemeentehuis gegeven.

Meld snel aan, vol is vol

Het aantal plekken is beperkt. U bent alle genoemde avonden aanwezig. Doet u mee? Aanmelden kan tot 28 mei door uw naam en contactgegevens te mailen naar: griffie@druten.nl. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan contact opnemen met griffier Moana van IJsseldijk, zij vertelt u graag meer.