"Via onderstaande advertentie lazen inwoners van Maas en Waal dat mijn ouders, Leentje en Wim van Elk, hun eerste kind kregen. Mijn vader was apetrots, zo vertelde hij me later. Zijn grote wens was dat zijn eerste zoon naar zijn vader werd vernoemd. En mijn opa, Bertus van Elk, was chef op een melkfabriek. In die tijd was het heel gewoon dat iedereen een bijnaam had. Zo ook mijn opa: iedereen kende hem als Bertus de Chef.

Dat gold ook voor enkele van zijn kinderen. In Druten had je Hent de Chef, in Boven-Leeuwen Jan de Chef en mijn vader kende iedereen als Wim de Chef. Ik had al enkele neven die ook naar opa waren vernoemd: Bert, Berry en Gijs. Mijn vader ging altijd heel optimistisch en humorvol door het leven. En dus besloot hij, samen met mijn moeder, om me Chef e te noemen. Zelf maakte ik daar later Sjef van. Maar als mijn ouders me een vakantiekaart stuurden, stond daar altijd Chef op.

Ik vraag me wel eens af of ik mijn naam Chef eer aan doe. Ook al ben ik wethouder, ik voel me meer een teamspeler. Mijn team bestaat uit leden van onze gemeenteraad, collega’s binnen het college en medewerkers van de Werkorganisatie Druten-Wijchen. Samen realiseren we zaken in mijn portefeuille sociaal domein, onderwijs, sport, kunst en cultuur. Zonder team, geen chef tenslotte.

Alhoewel: soms ben ik in de weekenden de Chef in de keuken. Eet smakelijk en blijf vooral gezond!"

Sjef van Elk
wethouder

Geboorteadvertentie Sjef van Elk