Lees pagina voor

Hoe duurzaam is Druten? Samen zoeken naar hoe het nog beter kan

In onze gemeente speelt, net als overal in Nederland, het grootschalig opwekken van duurzame energie. Wij zijn benieuwd hoe inwoners daarover denken. En we horen graag hoe de andere onderwerpen al leven bij u. Daarom gingen we met u in gesprek over energie besparen, uw huis verduurzamen, minder afval en energie uit zonnevelden. Dat deden we tijdens energiecafés, bij de bus die langs de dorpen ging, bij de Pax Christi en digitaal via de swipocratie. Graag delen we een aantal uitkomsten met u.

Een duurzamer huis en deelauto’s

Inwoners zien vooral kansen in het duurzamer maken van hun eigen huis. Mensen gaven aan dat ze daar nog wel meer informatie en steun bij kunnen gebruiken. Er zijn in Druten Energiecoaches  actief. En u kunt terecht bij het Loket Duurzaam Wonen Plus . We kregen ook de tip om subsidie te verlenen voor een groen (sedum)dak, want een groen dak zagen mensen wel zitten. Inwoners deelden ook hun zorgen over de betaalbaarheid.

Zonnepanelen op bedrijfsdaken en windmolens langs grote wegen

Als inwoners moeten kiezen, gaan zij voor zonnepanelen op alle bedrijfsdaken in plaats van zonnevelden in het landschap. Als zij moeten kiezen tussen zonnepanelen op alle daken of windmolens dan kiezen zij voor zonnepanelen. Maar als er dan windmolens komen dan zien zij die graag langs de grote wegen of op een bedrijventerrein staan.

Hieronder vindt u alle uitkomsten van de campagne:

Eindevaluatie 'Hoe Duurzaam is Druten' (PDF, 6.6 MB)