Lieve inwoners van Afferden, Druten, Deest, Horssen en Puiflijk

We zijn aangekomen in december, de feestmaand. De maand waarin de winkelstraten vol zouden moeten zijn. De maand waarin winkeliers en de horeca hun topomzet halen. De maand waarin we plannen maken om met familie en vrienden de feestdagen door te brengen. Hoe anders is deze decembermaand. Het is een feestmaand met beperkingen, de donkere dagen voor Kerst zijn dit keer zo somber dat het wel weken lijken.

Deze zomer hoopten we nog dat het coronavirus langzaam uitstierf, maar in november sloeg het hard toe. Daardoor zijn er aan het einde van dit bizarre jaar opnieuw maatregelen nodig. Juist in een periode dat we snakken naar nabijheid van elkaar en een beetje licht aan de horizon.

Helaas, het is niet anders. Maar ook hier slaan we ons weer doorheen. Want Maas en Walers zijn veerkrachtige en vindingrijke mensen. Donkere dagen, hoezo? We branden gewoon meer kerstlampjes en zorgen zelf voor licht! Ik weet zeker dat Kerst in de huizen in onze gemeente een warm feest wordt en dat u omkijkt naar elkaar. Het einde van de donkere periode is in zicht, na december schijnt de zon weer langer en komt de lente eraan. En vanaf januari is er een vaccin waarmee ook aan de donkere Corona periode een einde zal komen.

Als we ons nog even aan de maatregelen houden, zal 2021 een lichter jaar worden. Een lichter jaar waarin we met Kerst het huis vol halen met familie en vrienden, gewoon omdat het kan! Ik wens u mooie feestdagen toe.

Corry van Rhee-Oud Ammerveld
burgemeester