Nieuws

 • Belastingaanslag van Munitax binnenkort in de bus

  (22-01-2018)

  Eind januari ontvangen de meeste inwoners en ondernemers de belastingaanslag 2018 van Munitax. Heeft u vragen over uw WOZ-waarde of uw aanslag? Bel met 024-6780962 en krijg snel iemand aan de lijn. Kunnen we uw vraag niet direct beantwoorden? Dan bellen we u binnen vijf werkdagen terug.

 • Omroep Gelderland en lokale omroepen lanceren verkiezingswebsite

  (19-01-2018)
  Afbeelding man die website bekijkt

  Samen met 33 lokale omroepen lanceert Omroep Gelderland vrijdag 19 januari de website www.GldStemt.nl. Op deze website kunnen inwoners van alle Gelderse gemeenten het nieuws volgen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

 • Duurzaam gemeente Druten

  (15-01-2018)

  De gemeente Druten moet in 2050 energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat wij in 2050 net zoveel energie op moet wekken als dat we verbruiken. Dat legden we samen met gemeenten uit de regio vast in het Gelders Energieakkoord. Elke gemeente geeft hier zelf invulling aan. Hoe we dat in onze gemeente gaan doen, bepalen we graag samen met u. Daarom organiseerden we op 30 november 2017 een eerste bijeenkomst “Samen in gesprek over duurzame energie”. De opkomst was groot en er waren veel ideeën en gedachten over hoe we dat in Druten kunnen doen.

 • Nieuwe ondergrondse glas- en textielcontainers

  (11-01-2018)

  Op donderdagmiddag 11 januari opende wethouder André Springveld nieuwe ondergrondse glas- en textielcontainers bij de Albert Heijn aan de Scharenburg in Druten.

 • Burgemeester bouwt escape room voor verkiezingen

  (09-01-2018)

  In het Drutense gemeentehuis vinden jongeren vanaf 15 februari een maandlang twee escape rooms. Binnen 60 minuten moeten zij, opgesloten in de kelders van het gebouw en geplaagd door hackers, een oplossing vinden die ervoor zorgt dat de verkiezingen kunnen doorgaan. De democratie staat op het spel zonder hun hulp.

 • Winnende loten vuurwerkafval

  (08-01-2018)

  Op zaterdag 6 januari kon u uw vuurwerkafval inleveren bij de milieustraat. Daarvoor ontving u een lot waarmee u kans maakt op één van de spelcomputers. De winnende loten zijn inmiddels bekend.

 • Oude website van VVD afdeling Druten in handen van internetcriminelen

  (05-01-2018)
  let op afbeelding

  Let op! De oude site van de VVD-afdeling Druten is in handen van internetcriminelen gekomen.
  Wees gewaarschuwd: de aanbiedingen op deze website zijn uitsluitend bedoeld om bank- en creditcardgegevens te ontfutselen bij nietsvermoedende consumenten. Maak dus geen gebruik van deze website!

 • Stembureauleden gezocht

  (04-01-2018)

  Op 21 maart 2018 kunt u naar de stembus voor de verkiezing van de gemeenteraad en voor het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv). Voor de verkiezingen zijn veel vrijwilligers nodig. Help mee bij de verkiezing en meld u aan voor een functie op het stembureau.

 • Eén ambtelijke organisatie na 1 januari voor Druten en Wijchen

  (22-12-2017)
  Logo Werkorganisatie Druten Wijchen

  De gemeenten Druten en Wijchen krijgen vanaf 1 januari 2018 één gezamenlijke ambtelijke organisatie: de Werkorganisatie Druten Wijchen. Dit betekent dat alle ambtenaren binnenkort voor twee gemeenten gaan werken. Voor de inwoners van Wijchen en Druten verandert er in hun contacten met de gemeente weinig. Zo kunnen zij voor alle producten nog steeds bij hun eigen gemeente terecht. Daarnaast blijven de colleges en gemeenteraden van Druten en Wijchen volledig zelfstandig.

 • Kappen twee zieke monumentale bomen

  (07-12-2017)

  De gemeente Druten is genoodzaakt om twee zieke monumentale bomen te kappen. De bomen waren al lange tijd ziek en werden goed in de gaten gehouden. Onlangs heeft een externe boomdeskundige de bomen gemeten en beoordeeld. Hij kwam tot de conclusie dat de bomen voor gevaar gaan zorgen. Dat is voor de gemeente reden om een kapvergunning voor beide bomen aan te vragen.

 • Donkere dagen, bent u thuis?

  (27-11-2017)

  Een inbraak in uw woning? Dat wilt u niet. Onbekenden zijn in uw huis geweest en hebben waardevolle bezittingen meegenomen. Nu het buiten vroeger donker is hebben inbrekers meer mogelijkheden om ongezien rond te lopen, op zoek naar mogelijkheden om in te breken. Gelukkig zijn er veel manieren om de kans op inbraak in uw huis te verkleinen. De volgende tips kunnen u daarbij helpen.

 • Begroting gemeente Druten

  (08-11-2017)

  De begroting van de gemeente Druten is op orde. Lees hier meer informatie over de begroting.

 • Afwegingen groeninrichting Doorkijk

  (07-09-2017)
  Afbeelding ontwerp Doorkijk plankaart concept

  Het project 'De Doorkijk' bestaat uit twee delen, die met elkaar in verbinding staan. Het gaat om:

 • Hoort u ze ’s avonds vliegen? Dat kan!

  (07-09-2017)
  Afbeelding luchmacht straaljagers

  Bemanningen van jachtvliegtuigen, transportvliegtuigen en helikopters van de Koninklijke Luchtmacht trainen dagelijks om inzetbaar te zijn voor wereldwijde missies.

 • Mantelzorgcompliment aanvragen?

  (07-09-2017)
  Afbeelding mantelzorger

  Mantelzorgers zijn belangrijk! De gemeente Druten waardeert haar mantelzorgers. Maar mensen die mantelzorg ontvangen, waarderen dat nog veel meer. Bent u mantelzorger of wilt u uw mantelzorger bedanken? Dan kunt u ook dit jaar door het invullen en opsturen van het aanvraagformulier het Mantelzorgcompliment 2017 aanvragen.

 • Belastingaanslag Munitax liever op papier blijven ontvangen? Dat kan!

  (04-09-2017)
  Logo Munitax

  Een paar weken geleden lieten wij u namens Munitax weten dat zij voortaan hun berichten via MijnOverheid versturen. Wij vroegen u om daarvoor uw berichtenbox op www.mijn.overheid.nl  te activeren. Maar ontvangt u uw belastingaanslag liever op papier? Dan kan dat ook. Dan hoeft u niets te doen. U blijft alle post van Munitax gewoon op papier ontvangen.

 • Plastic+: plastic, blik en pak samen in de bak!

  (16-08-2017)
  Plastic afval

  Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor plastic+ dat bestaat uit plastic, blik en pak. Dit wordt weer gebruikt voor nieuwe producten zoals plastic flessen, speelgoed, blikken en pakken. Maar wat mag er nu precies bij het plastic+ afval? Wij geven u graag tips!

 • Munitax op MijnOverheid

  (27-07-2017)

  Heeft u dit voorjaar uw belastingaanslag van Munitax nog op papier ontvangen? Met een account op MijnOverheid ontvangt u alle aanslagen en verminderingen digitaal.

Archief

Pagina opties