Nieuws

 • Wie staat er voor mijn deur?

  (16-07-2018)

  Bij een babbeltruc gebruikt een dader een smoes of leugen om zich de woning van een slachtoffer in te praten, met het doel diefstal te plegen. Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. De persoon is gekleed in het uniform van het bedrijf en/ of heeft papieren bij zich in de stijl van het bedrijf. Ze kunnen er dus professioneel, netjes en betrouwbaar uitzien, maar zijn dat dus niet. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Deze zogeheten babbeltrucs zijn bedoeld om mensen op te lichten. Denk niet dat het u niet overkomt, want de dieven zijn zeer behendig met hun smoezen. De politie is alert op deze vorm van diefstal.

 • Nieuwe straatnamen

  (12-07-2018)

  De straten in de nieuwe wijk Tichellande Zuid in Druten krijgen namen die verwijzen naar de voormalige steen- en dakpannenfabriek, die vroeger in het gebied stond. Het college van burgemeester  en wethouders heeft gekozen voor de straatnamen: Tasveld, Lorrie, Estrik en Strengpers.

 • Veilig op vakantie

  (10-07-2018)

  De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn. Het advies is dan ook: geef uw woning een bewoonde indruk!

 • Hoge temperaturen? Beperk uw waterverbruik tijdens de piekuren

  (04-07-2018)

  Door de warmte en droogte gebruiken we veel meer water dan normaal.  Vooral tussen 6 en 9 uur en tussen 18 en 22 uur is het verbruik hoog. Wanneer veel mensen tegelijkertijd water gebruiken wordt de waterdruk mogelijk lager dan normaal.

 • Apparaten inleveren voor Repaircafé Maas en Waal

  (03-07-2018)

  Printer kapot? Scheerapparaat werkt niet meer? Lever deze elektrische apparaten gratis in bij de milieustraat, Van Heemstraweg 52, en steun het Repaircafé Maas en Waal.

 • Controle hondenbelasting 2018

  (19-06-2018)

  Heeft u één of meer honden? Dan moet u jaarlijks hondenbelasting betalen. Het is belangrijk dat u bij aanschaf van een hond zelf binnen 14 dagen aangifte doet. Niet iedereen weet dit en soms wordt het wel eens vergeten. Vanaf 18 juni controleert de gemeente daarom op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

 • Faillisement Vérian Care & Clean

  (18-06-2018)

  Veel mensen in de gemeente Druten maken gebruik van huishoudelijke hulp van Vérian Care & Clean. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat het failliet is. Wat betekent dat voor u als klant? Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen én de antwoorden daarop op een rij gezet. De vragen worden regelmatig aangevuld. De nieuwste vragen en antwoorden staan bovenaan en zijn voorzien van een uitroepteken.

 • Het maaibeleid in de gemeente Druten

  (13-06-2018)
  Decoratieve afbeelding

  We krijgen regelmatig vragen of opmerkingen over het maaibeleid in onze gemeente. Daarom leggen we graag uit wat ons maaibeleid is en waarom we ergens wel/niet maaien.

 • De voetveren gaan weer dagelijks varen

  (13-06-2018)
  Afbeelding voetveer

  Na een zeer succesvolle start van het vaarseizoen waarbij ze alleen in de weekeinden in de vaart waren wordt er vanaf zaterdag 16 juni 2018 door alle fiets- en voetveren van Uit®waarde weer dagelijks gevaren.

 • Inzamelen taxussnoeisel

  (11-06-2018)

  Elk voorjaar start de stichting Taxus Taxi weer met het inzamelen van snoeisel van taxus. Ieder jaar is er een grote hoeveelheid aan vers snoeisel nodig in de strijd tegen kanker. Het snoeisel wordt dus zeer goed gebruikt. Als gemeente zamelen wij daarom al jaren dit gemeentelijk snoeiafval in. Helpt u ook mee? Als inwoner kunt u namelijk ook snoeisel van de taxus inzamelen. En een bijdrage leveren aan dit initiatief. De inzameling vindt ieder jaar plaats vanaf juni en eindigt uiterlijk 31 augustus.

 • Pas op voor de eikenprocessierups

  (07-06-2018)

  In de gemeente Druten hebben we dit jaar meer overlast van de eikenprocessierups. Let daarom goed op als u buiten wandelt of fietst.

 • CycloMedia maakt foto’s in uw gemeente

  (23-05-2018)
  Foto van Cyclomedia

  Op dit moment worden in uw gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf gevestigd in Zaltbommel, dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. Deze foto’s worden door uw gemeente gebruikt voor bijvoorbeeld inspectie en beheer van de openbare ruimte, visuele ondersteuning bij de implementatie van wetgeving, handhaving van openbare orde & veiligheid en ontwikkeling van ruimtelijke plannen.

 • Ruimen graven op de algemene begraafplaats

  (14-05-2018)
  Afbeelding gemeentehuis

  Op de Algemene Begraafplaats aan de Koningstraat 93 te Druten zijn graven aanwezig waarvan het onderhoudsrecht is verlopen. Ook zijn er graven waarvan de rechthebbenden reeds eerder afstand hebben gedaan. Deze graven zullen in 2019 geruimd gaan worden.

 • Download ‘MijnGemeente’ App

  (16-04-2018)
  Afbeelding telefoon met app

  Ziet u een losse stoeptegel of zwerfafval? Zit er een gat in de weg of ziet u overhangend groen? Is in uw straat de straatverlichting kapot of is er een verstopte put? Of is er schade aan speeltoestellen? Dit geeft u nu makkelijk door via de MijnGemeente App.

 • Start herinrichting Hogestraat

  (09-04-2018)
  Afbeelding Hogestraat

  Onder voorbehoud van de definitieve gunning start aannemer Gebr. Remmits bv op maandag 16 april 2018 met de herinrichting van de Hogestraat in Druten. De aannemer organiseert op woensdagavond 18 april a.s. een informatiebijeenkomst.  Tijdens deze bijeenkomst geeft de aannemer uitleg over de planning van de werkzaamheden en kunt u vragen stellen. U bent om 20.00 uur welkom in café De Gouden Leeuw, Hogestraat 1, Druten.

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

  (23-03-2018)
  Decoratieve uitslag verkiezingen

  Op 21 maart kon u stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen en een raadgevend referendum.

 • Eén ambtelijke organisatie na 1 januari voor Druten en Wijchen

  (22-12-2017)
  Logo Werkorganisatie Druten Wijchen

  De gemeenten Druten en Wijchen krijgen vanaf 1 januari 2018 één gezamenlijke ambtelijke organisatie: de Werkorganisatie Druten Wijchen. Dit betekent dat alle ambtenaren binnenkort voor twee gemeenten gaan werken. Voor de inwoners van Wijchen en Druten verandert er in hun contacten met de gemeente weinig. Zo kunnen zij voor alle producten nog steeds bij hun eigen gemeente terecht. Daarnaast blijven de colleges en gemeenteraden van Druten en Wijchen volledig zelfstandig.

Archief

Pagina opties