Nieuws

 • Wethouders Lepoutre en Springveld geven startsein voor werkzaamheden aanpak Hogestraat

  (19-04-2018)

  Op woensdagavond 18 april jl. organiseerde aannemer Gebr. Remmits een informatieavond over de planning werkzaamheden Hogestraat. Om 18.00 uur kwamen de ondernemers uit de Hogestraat. Om 20.00 uur de bewoners en andere geïnteresseerden. Beiden bijeenkomsten werden druk bezocht. Tijdens deze avond gaven wethouders Michel Lepoutre en André Springveld samen het officiële startsein voor de werkzaamheden.  Zij haalden de eerste steen uit het trottoir bij De Gouden Leeuw voor. 

  Wilt u weten hoe de planning is en op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Download de app Hogestraat Druten. Nu al beschikbaar via Android, binnenkort ook via Apple. U leest ook meer over de planning (fases en bijbehorende tekeningen) in de presentatie die de aannemer gaf.

 • Download ‘MijnGemeente’ App

  (16-04-2018)
  Afbeelding telefoon met app

  Ziet u een losse stoeptegel of zwerfafval? Zit er een gat in de weg of ziet u overhangend groen? Is in uw straat de straatverlichting kapot of is er een verstopte put? Of is er schade aan speeltoestellen? Dit geeft u nu makkelijk door via de MijnGemeente App.

 • Start herinrichting Hogestraat

  (09-04-2018)
  Afbeelding Hogestraat

  Onder voorbehoud van de definitieve gunning start aannemer Gebr. Remmits bv op maandag 16 april 2018 met de herinrichting van de Hogestraat in Druten. De aannemer organiseert op woensdagavond 18 april a.s. een informatiebijeenkomst.  Tijdens deze bijeenkomst geeft de aannemer uitleg over de planning van de werkzaamheden en kunt u vragen stellen. U bent om 20.00 uur welkom in café De Gouden Leeuw, Hogestraat 1, Druten.

 • Klapstraat Afferden tijdelijk afgesloten vanwege start herinrichting

  (09-04-2018)
  Decoratieve afbeelding van wegwerkzaamheden

  Op maandag 16 april a.s. start aannemer Van Elk uit Afferden met de herinrichting van de Klapstraat in Afferden. Hierdoor is de Klapstraat van 16 april tot en met juni 2018 afgesloten voor doorgaand verkeer.

 • Burgemeester Van Riswijk nodigt deelnemers 102e Nijmeegse Vierdaagse uit

  (04-04-2018)
  Logo de vierdaagse

  Woont u in de gemeente Druten en doet u dit jaar mee met de 102e Nijmeegse Vierdaagse? Dan nodigt burgemeester Luciën van Riswijk u graag uit voor een gezellige bijeenkomst op maandag 2 juli a.s. om 19.00 uur  in de Raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst reikt de burgemeester u volgens traditie ook weer een Drutens Vierdaagse shirt uit.

 • Bijeenkomsten ‘Samen aan de slag met Duurzaam Druten’ uitgesteld

  (03-04-2018)
  Decoratieve afbeelding

  De geplande werkbijeenkomsten ‘Samen aan de slag met Duurzaam Druten’ op 5 en 9 april a.s. in Cultureel Centrum D’n Bogerd gaan niet door.  

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

  (23-03-2018)
  Decoratieve uitslag verkiezingen

  Op 21 maart kon u stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen en een raadgevend referendum.

 • Extra hondenpoepafvalbakken en uitlaatstrook

  (13-03-2018)

  Vorig jaar startte de gemeente Druten twee pilots vanuit het hondenbeleid. We plaatsten tien hondenpoepafvalbakken en wezen twee hondenuitlaatstroken aan.

 • Duurzaamheidslening aanvragen

  (21-02-2018)

  De gemeenteraad van Druten heeft opnieuw geld vrijgemaakt voor de Duurzaamheidslening. Daardoor kunt u de Duurzaamheidslening weer aanvragen via onze website.

 • Omroep Gelderland en lokale omroepen lanceren verkiezingswebsite

  (19-01-2018)
  Afbeelding man die website bekijkt

  Samen met 33 lokale omroepen lanceert Omroep Gelderland vrijdag 19 januari de website www.GldStemt.nl. Op deze website kunnen inwoners van alle Gelderse gemeenten het nieuws volgen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

 • Burgemeester bouwt escape room voor verkiezingen

  (09-01-2018)

  In het Drutense gemeentehuis vinden jongeren vanaf 15 februari een maandlang twee escape rooms. Binnen 60 minuten moeten zij, opgesloten in de kelders van het gebouw en geplaagd door hackers, een oplossing vinden die ervoor zorgt dat de verkiezingen kunnen doorgaan. De democratie staat op het spel zonder hun hulp.

 • Oude website van VVD afdeling Druten in handen van internetcriminelen

  (05-01-2018)
  let op afbeelding

  Let op! De oude site van de VVD-afdeling Druten is in handen van internetcriminelen gekomen.
  Wees gewaarschuwd: de aanbiedingen op deze website zijn uitsluitend bedoeld om bank- en creditcardgegevens te ontfutselen bij nietsvermoedende consumenten. Maak dus geen gebruik van deze website!

 • Eén ambtelijke organisatie na 1 januari voor Druten en Wijchen

  (22-12-2017)
  Logo Werkorganisatie Druten Wijchen

  De gemeenten Druten en Wijchen krijgen vanaf 1 januari 2018 één gezamenlijke ambtelijke organisatie: de Werkorganisatie Druten Wijchen. Dit betekent dat alle ambtenaren binnenkort voor twee gemeenten gaan werken. Voor de inwoners van Wijchen en Druten verandert er in hun contacten met de gemeente weinig. Zo kunnen zij voor alle producten nog steeds bij hun eigen gemeente terecht. Daarnaast blijven de colleges en gemeenteraden van Druten en Wijchen volledig zelfstandig.

 • Belastingaanslag Munitax liever op papier blijven ontvangen? Dat kan!

  (04-09-2017)
  Logo Munitax

  Een paar weken geleden lieten wij u namens Munitax weten dat zij voortaan hun berichten via MijnOverheid versturen. Wij vroegen u om daarvoor uw berichtenbox op www.mijn.overheid.nl  te activeren. Maar ontvangt u uw belastingaanslag liever op papier? Dan kan dat ook. Dan hoeft u niets te doen. U blijft alle post van Munitax gewoon op papier ontvangen.

Archief

Pagina opties