Nieuwe afspraken over wonen (08-03-2018)

Dit item is verlopen op 30-03-2018.

Op maandag 5 maart ondertekenden Esther Lamers van woningcorporatie Standvast Wonen, Cees Langen van HuurdersBelangen Druten en wethouder André Springveld de prestatieafspraken 2018 over wonen.

De afspraken gaan over de samenwerking tussen de partijen en de verdeling van de verantwoordelijkheden. Het doel van de prestatieafspraken is het zorgen voor een goede huurwoning en woonomgeving voor de inwoners van de gemeente Druten.

Wethouder André Springveld: “De prestatieafspraken gaan bijvoorbeeld over de betaalbaarheid van huurwoningen, nieuwbouw  van huurwoningen, woonruimteverdeling, het energiezuinig maken van huurwoningen,  wonen en zorg, leefbaarheid en de huisvesting van bijzondere doelgroepen zoals statushouders.  Het mooie aan deze afspraken is dat ook HuurdersBelangen Druten met ons meedacht. Zij vertegenwoordigen de huurders in Druten en weten dus als geen ander wat er onder de huurders speelt. We houden de uitvoering van de afspraken goed in de gaten zodat we aan het eind van het jaar kunnen bijsturen als dat nodig is.”

Pagina opties