Nieuwe ondergrondse glas- en textielcontainers (11-01-2018)

Dit item is verlopen op 29-03-2018.

Op donderdagmiddag 11 januari opende wethouder André Springveld nieuwe ondergrondse glas- en textielcontainers bij de Albert Heijn aan de Scharenburg in Druten.

Hierbij waren Michelle Stuiver van Dar n.v. en Mark Holland, assistent filiaal manager van de Albert Heijn aanwezig. De gemeente Druten heeft Dar de opdracht gegeven om in de komende maanden 23 ondergrondse glas- en textielcontainers in de gemeente Druten te vervangen en een aantal containers te repareren.

Versleten containers

De meeste ondergrondse glas- en textielcontainers in de gemeente Druten zijn versleten. Diverse onderdelen zoals kleppen en kettingen zijn gescheurd, verroest of verbogen. Om ongelukken bij het legen van de containers te voorkomen vervangt of repareert Dar de ondergrondse containers. Zoveel mogelijk betonputten, de put waarin de ondergrondse container staat, gebruikt de gemeente Druten weer opnieuw. Containers die vaak snel vol zitten vervangt Dar voor een grotere ondergrondse container.

“Wethouder André Springveld: De komende maanden vervangen of repareren we de ondergrondse containers daardoor zijn de containers even niet in gebruik. Komt u bij de container en is deze niet in gebruik? Dan wil ik u vragen om uw glas en textiel naar een andere container in de buurt te brengen of nog even te bewaren totdat de container weer toegankelijk is. U kunt uw afval ook inleveren op de milieustraat. Kijk op www.dar.nl voor de openingstijden. Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking en het scheiden van uw afval.”

Glas en textiel scheiden

Glas is 100% opnieuw te gebruiken. Door glas in de glasbak te doen kan het geruikt worden als grondstof voor nieuwe potjes en flesjes. Oud textiel zoals kleding, schoenen en knuffels wordt gebruikt om weer nieuw textiel te maken. Kijk! Afval=grondstof. Op www.dar.nl vinden inwoners tips voor het scheiden van afval.

Pagina opties