Plastic+: plastic, blik en pak samen in de bak! (16-08-2017)

Dit item is verlopen op 08-02-2018.
Plastic afval

Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor plastic+ dat bestaat uit plastic, blik en pak. Dit wordt weer gebruikt voor nieuwe producten zoals plastic flessen, speelgoed, blikken en pakken. Maar wat mag er nu precies bij het plastic+ afval? Wij geven u graag tips!

Wat mag er in de plastic+container?

  • Plastic verpakkingsafval
    Bijvoorbeeld verpakkingen van vleeswaren of kaas, maar ook boterkuipjes, plastic verpakkingen van wasmiddelen).
  • Blik
    Bijvoorbeeld drankblikjes, conservenblikken (soep en groente).
  • Pak
    Bijvoorbeeld pakken van vla, yoghurt, melk, vruchtensappen, soep en sauzen. Ook kleine drinkpakjes mogen in de plastic+container.

Tip: plastic+ kunt u niet alleen in uw plastic+container doen, maar ook gratis inleveren op de milieustraat.

Voorbeelden: wel en niet in de plastic+container

Kijk op www.dar.nl/plastic+ voor meer voorbeelden. Hier vindt u ook wat er niet in de plastic+container mag, bijvoorbeeld plastic injectienaalden, piepschuim, verfblikken en plastic speelgoed (hard plastic). Om nieuwe producten van plastic+ te maken, is het belangrijk dat u dit afval niet in uw plastic+container doet. De verschillende afvalsoorten worden na inzameling in verschillende soorten plastic gesorteerd. Het is makkelijk om blik (magnetisch) en de sap- en zuivelpakken te sorteren. Dit geldt niet voor afval dat niet bij plastic+ hoort.

Meer informatie of vragen?

Meer informatie: www.dar.nl/plastic+ of uw (digitale) afvalwijzer: www.dar.nl/afvalwijzer. Vragen: klantencontactcentrum van Dar via 024-3716000 of info@dar.nl (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur).

Pagina opties