Wethouder André Springveld overhandigt cheque aan Bijna Thuis Huis Druten (09-02-2017)

Dit item is verlopen op 07-09-2017.

Op donderdag 9 februari overhandigde wethouder André Springveld een cheque ter waarde van €1.700 aan Lucia Pouwels van het Bijna Thuis Huis in Druten. Dit bedrag is opgehaald met de actie van stichting Taxus Taxi en het inleveren van de blauwe restafvalzakken. De gemeente Druten heeft het bedrag naar boven afgerond.

Sinds 2009 organiseert Stichting Taxus Taxi de inzameling van taxussnoeisel voor de productie van medicijnen tegen verschillende vormen van kanker. Via een huis-aan-huis service biedt Taxus Taxi particulieren en bedrijven de mogelijkheid hun snoeisel gratis op te laten halen. In totaal is er in 2015 9.990 kilo taxussnoeisel opgehaald bij inwoners van de gemeente Druten. In het opgehaalde snoeisel zit voldoende werkzame stof voor 70 chemotherapiëen. Voor elke ingeleverde kilo ontving de gemeente een bedrag. Uiteindelijk werd er een bedrag van €990,90 opgehaald.

Blauwe restafvalzakken

Sinds 1 oktober 2016 zamelen we in de hele gemeente Druten omgekeerd afval in. Dit betekent onder andere dat de betaalde blauwe restafvalzakken zijn komen te vervallen. Inwoners die nog blauwe restafvalzakken over hadden, konden deze in 2016 inleveren bij de gemeente en geld terug krijgen. De inwoners konden er ook voor kiezen om de blauwe zakken te doneren aan het Bijna Thuis Huis. Er zijn 942 zakken ingeleverd. Daarmee werd een bedrag van €706,50 opgehaald.

Wethouder André Springveld: ‘Graag wil ik alle inwoners die hun taxussnoeisel en de blauwe restafvalzakken ingeleverd hebben hartelijk bedanken. Samen hebben we ons voor het Bijna Thuis Huis ingezet én ook voor de strijd tegen kanker.’

Pagina opties