Onderhoud van de openbare ruimte

In onze gemeente maakt Dar in samenwerking met Van Raaij Groenverzorging de straten, parken en plantsoenen schoon. Zij maaien de bermen en grasvelden, snoeien de hagen, vegen de goten en bestrijden het onkruid. Dit gebeurt op basis van het beeldkwaliteitsniveau dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

Onder 'downloads' vindt u foto’s van situaties die bij dit beeldkwaliteitsniveau horen.

Het gras is te hoog en er staat te veel onkruid

Vindt u dat het gras te hoog is of er teveel onkruid staat? Dar en Van Raaij Groenverzorging kunnen helaas niet overal tegelijk zijn. Het gras en het onkruid groeit overal even hard. Maar geen zorgen. Ieder stukje komt aan de beurt. Daarbij is het vanaf 1 maart 2016 wettelijk niet meer toegestaan om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Wij zoeken nog steeds naar andere effectieve manieren om onkruid te bestrijden. Het kan ook zijn dat u andere verwachtingen heeft bij het niveau van beeldkwaliteit.

Wat kan ik doen?

Als u vindt dat het gras te hoog is of er te veel onkruid staat, steek dan gerust zelf de handen uit de mouwen. Haal het onkruid weg of maai het te hoge gras en gooi het in de groene kliko. We zijn tenslotte samen verantwoordelijk voor een prettige, schone en veilige leefomgeving!