Pagina opties

Groter
A A

Starterslening

De gemeente Druten wil huurders helpen een woning te kopen. Vanaf 1 oktober 2012 verstrekt de gemeente via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (de SVn) de zogenaamde Starterslening. De Starterslening bedraagt minimaal € 5.000,- en maximaal € 35.000,-.

Startersleningen kunnen worden aangevraagd voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen binnen de gemeente Druten. De verwervingskosten (inclusief bijkomende kosten) van de woning zijn lager dan € 250.000,-. In alle andere gevallen is het niet mogelijk een starterslening aan te vragen.

TIP: op  www.startmakelaar.nl vindt u een groot aanbod van starterswoningen in Nederland en informatie over de starterslening.

Meer over starterslening voor huizenkopers

Wat is een starterslening en hoe vraag ik een starterslening aan? Bijzonderheden om in aanmerking te komen voor een starterslening

  • U koopt voor het eerst een woning, u bent een zgn. starter
  • De wervingskosten van de woning zijn lager dan € 250.000,- (inclusief bijkomende kosten)
  • U gaat zelf in de koopwoning wonen (al dan niet met partner)
  • De woning die u koopt is gelegen binnen de gemeente Druten
  • U koopt de woning zonder een speciale korting zoals bijvoorbeeld Slimmer Kopen of de Startersrenteregeling van Woningstichting Standvast Wonen of DUO Koop
  • U heeft een voorlopig ondertekend koop- of aanneemovereenkomst

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op met:

Gemeente Druten
Mevrouw H. Nicolaes
Telefonisch bereikbaar: (zes cijfers) 14 0487
email: h.nicolaes@drutenwijchen.nl

Download:

Het rekenvoorbeelden in de onderstaande download is indicatief. Daaraan kunnen geen rechten worden ontleend. Percentages en tarieven kunnen fluctueren.