Pagina opties

Groter
A A

Werkzaamheden Scharenburg

Van 25 maart tot en met 2 augustus vinden er werkzaamheden plaats aan de Scharenburg. Deze werkzaamheden bestaan uit 5 fases.

Fase 3

Op 20 mei start Fase 3 van de reconstructie van de Scharenburg. De werkzaamheden in Fase 3 zullen geen 4 weken duren, maar 5 tot 6 weken. De reden daarvoor is dat het werkgebied voor deze fase is uitgebreid tot aan de toekomstige rotonde Koningstraat. Deze wijziging heeft geen effect op de totaalplanning of op de bereikbaarheid. U vindt de plattegronden voor Fase 3 onderdaan deze pagina.

De werkzaamheden in Fase 3 vinden plaats op de Scharenburg tussen de nieuwe inrit van de Albert Hein en de toekomstige rotonde Koningstraat. Daarnaast wordt voor de Gall en Gall een ontsluiting voor fietsers aangelegd.

In de kern van Druten passen we in Fase 3 lokale omleidingsroutes toe. Het parkeerterrein van de Albert Hein / Gall en Gall is voortaan te bereiken via de nieuwe toegang aan de Scharenburg. De eerste week van Fase 3 is op die plek nog een aparte in- en uitgang voor verkeer (plattegrond Fase 3 A). Vanaf de tweede week van Fase 3 gaat zowel in- als uitrijdend verkeer via de nieuwe toegang (plattegrond Fase 3 B). De tijdelijke ontsluiting aan de Corterhoven is vanaf nu afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Omleiding

Vanaf de Maas en Waalweg (N322) is gedurende het hele project de grootschalige omleiding van toepassing. De omleiding loopt via de Deestersteeg en Noord-Zuid. Deze omleiding duurt tot aan het eind van alle werkzaamheden. Ook de maatregelen tegen sluipverkeer op de Parken en de Boslaan blijven bestaan en zorgen helaas voor enige hinder.

Bouwapp

Alle informatie over de werkzaamheden en omleidingen kunt u vanaf nu ook bekijken in de ‘Bouwapp’ op uw telefoon. U kunt deze gratis app downloaden in de Apple Store en in de Google Play Store. In de ‘BouwApp’ vindt u de werkzaamheden onder ‘Reconstructie/Rioolvervanging Scharenburg Druten’. Wij vullen de app steeds met de meest actuele informatie en omleidingen.

Fase 2

Fase 2 start na Pasen op 23 april en neemt vier weken in beslag. De werkzaamheden vinden plaats op de Scharenburg tussen de rotonde Koekoek en de inrit bij de Albert Hein. Tijdens deze werkzaamheden is de Scharenburg is afgesloten voor doorgaand verkeer (met uitzondering van fietsers en voetgangers). De rotonde Koekoek en de inrit bij de Albert Hein blijven beide toegankelijk.

In de originele plannen voor de reconstructie van Scharenburg was een tijdelijke barrière tegen sluipverkeer voorzien bij het parkeerterrein van Albert Heijn. Op verzoek van Albert Heijn is afgezien van die barrière, om hun klanten tegemoet te komen. Onderaan deze pagina vindt u de actuele plattegrond met omleidingen voor fase 2.

Fase 1

Fase 1 gaat vier weken duren. De werkzaamheden in deze fase vinden plaats op de Koekoek ter hoogte van het tankstation Shell. Ook wordt er dan gewerkt op de Klepperheide vanaf het Pax Christi College tot aan de Scharenburg.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden in onderstaande documenten. Hier zijn onder meer de faseringen, omleidingen en afsluitingen terug te vinden.

Subsidie

De Provincie Gelderland kent een subsidie toe voor de reconstructie van de Scharenburg. Deze subsidie is bedoeld om het fietsen op de Scharenburg veiliger te laten verlopen.

Vragen?

Heeft u een vraag of een opmerking dan u kunt een mail sturen naar: scharenburg@infrascoop.nl