Vanaf 7 oktober ontvangen ruim 20.000 ouders in regio Gelderland-Zuid een uitnodiging om mee te doen aan de Kindermonitor. De kindermonitor onderzoekt de gezondheid van kinderen van 0-12 jaar. Meedoen aan dit onderzoek helpt gemeenten en scholen om goede en gezonde voorzieningen te treffen voor kinderen.

Om de vier jaar onderzoekt onze GGD hoe het gaat met kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Hiervoor vraagt de GGD ouders om een vragenlijst in te vullen. In deze vragenlijst staan vragen over de gezondheid, leefstijl en gezondheidsrisico’s van hun kind. De antwoorden die ouders geven helpen gemeenten en scholen. Bijvoorbeeld om gezonde activiteiten en voorzieningen te organiseren voor kinderen en hun ouders. Dit jaar zijn wij natuurlijk extra benieuwd of de coronamaatregelen effect hebben gehad op de gezondheid en de ontwikkeling van kinderen.

Start vanaf 7 oktober

Vanaf 7 oktober krijgen ruim 20.000 ouders een brief van GGD Gelderland-Zuid. Daarin zit een uitnodiging om een vragenlijst over de gezondheid van hun kind in te vullen.
Niet iedere ouder ontvangt deze vragenlijst, iemand wordt hiervoor willekeurig gekozen. Krijgt u een uitnodiging? Dan hopen we dat u meedoet.

Meer informatie