Lieve inwoners van Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk,

Wat een domper vorige week… vond u dat ook? Natuurlijk wisten we allemaal dat het coronavirus niet verdwenen was. Maar het aantal besmettingen was niet groot meer. Door het mooie weer konden we veel buiten zijn en meer afstand houden. Dat leek te helpen, maar helaas….

De gevreesdetweede golf” kwam eerder dan verwacht. Opnieuw moesten er heftige maatregelen komen.  De basisregels kennen we ondertussen. Die snappen we allemaal. Van andere maatregelen is het moeilijker te begrijpen of ze effect hebben. Zelfs deskundigen weten dat niet altijd, omdat het virus nieuw en grillig is. Soms zou je in bed willen kruipen met je hoofd onder het kussen. Wachten tot het voorbij is. Maar dat is geen optie. Want hoewel er veel stil ligt, gaat het leven toch door. 

Ook als gemeente kunnen we niet stilzitten en afwachten. Zo werken onze medewerkers er hard aan om uw mening op te halen. We willen weten wat u ervan vindt als de gemeenten Wijchen en Druten zouden fuseren. Er zijn bewonersbijeenkomsten waar u uw mening kunt geven en informatie krijgt. De bijeenkomsten zijn coronaproof natuurlijk, met alle maatregelen die nodig zijn voor uw en onze veiligheid.

Alle inwoners die mogen stemmen, ontvangen deze week een uitnodiging om een enquête in te vullen. Of u het nu wel of niet eens bent met een fusie: laat uw stem horen voor de toekomst van onze dorpen.

Wij duiken niet onder ons kussen. Als corona voorbij is, willen wij klaar zijn voor de toekomst!

Corry van Rhee-Oud Ammerveld
burgemeester