We zien dat de leefbaarheid in Deest in het gedrang komt. Inwoners zijn steeds ouder en voorzieningen zoals een supermarkt verdwijnen. Ook nemen de sociale problemen in een wijk als Wilgenland toe. Inwoners van Deest hebben ook zorgen over de steeds slechtere staat de wijk Wilgenland. Woningcorporatie Woonwaarts maakte eerder al samen met inwoners een visie voor de toekomst van Deest. Samen met Woonwaarts gaan we nu aan de slag in Wilgenland. Dat doen we op 3 manieren.

Opknappen woningen Wilgenland

Woningcorporatie Woonwaarts startte in oktober met het onderhoud en energiezuiniger maken van ongeveer 113 huurhuizen. De woningen krijgen zonnepanelen en hebben straks energielabel A. Fijn voor de portemonnee en het milieu. Ook gaan ze proberen om de 45 koophuizen in Wilgenland duurzamer te maken. 

Achter de voordeur

Wooncorporatie Woonwaarts gaat in Wilgenland ook aan de slag met een sociale aanpak: Achter de voordeur. Met deze aanpak willen ze werken aan een sociale buurt waar iedereen zich thuis voelt en actief meedoet. In de Spoorbuurt in Nijmegen werkte deze aanpak goed. Woonwaarts gaat met de bewoners van de huizen die worden opgeknapt in gesprek. Dat gesprek gaat niet alleen over het huis. Het gesprek gaat ook over hoe het met de inwoner gaat en de kansen die de bewoner ziet voor de wijk. Zo ontstaan er verbindingen in de wijk en tussen de wijk en de rest van het dorp. Ook de gemeente Druten, MeerVoormekaar, Dorpsraad Deest en de buurtverenigingen doen mee met deze aanpak.

Meer groen en minder stenen in Wilgenland

Bewoners van Wilgenland willen graag meer groen, meer biodiversiteit, minder stenen en meer ruimte voor spelen en parkeren in de wijk. Hier gaan we mee aan de slag. We onderzoeken of we hier mogelijk ook de ruimte van voortuinen kunnen gebruiken. Doet onderzoeken we omdat de openbare ruimte in Wilgenland niet groot genoeg is voor de wensen. We gaan samen met Woonwaarts in gesprek met inwoners.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten? 

Terug naar het overzicht

 

Duurzame openbare ruimte op andere plekken in Deest

Duurzame openbare ruimte op andere plekken in Deest

We gaan niet alleen in Wilgenland aan de slag met een duurzame openbare ruimte en meer groen. Dat doen we ook op andere plekken in Deest