Veel (kleinere) zelfstandige ondernemers maakten het regelmatig mee. De ene maand heeft u meer opdrachten dan in de andere maand. Dus ook meer of minder uit te geven. Door het coronavirus kwam het werk van veel zelfstandige ondernemers opeens maanden stil te liggen. Daardoor daalde het inkomen soms flink. In Druten maakten ondernemers gelukkig gebruik van hun recht op de Tozo-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers). Maar voor veel ondernemers zal ook dat een flinke inkomensachteruitgang zijn.

De gemeente kan méér voor u betekenen als u geldzorgen heeft. Blijf niet alleen met uw zorgen lopen. De gemeente kan u helpen. Via het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) bieden wij u hulp om over de mogelijkheden van uw bedrijf na te denken. Misschien heeft u coaching nodig? Of omscholing? Of mogelijk ook schuldhulpverlening? De ondernemersadviseur kan u op weg helpen naar de juiste hulp. Stuur een e-mail naar ondernemersloket@drutenwijchen.nl met:

  • uw naam;
  • naam van uw bedrijf;
  • uw telefoonnummer.

Dan nemen wij met u contact op voor een (digitale) afspraak. Mogelijk heeft ook u recht op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Ga naar www.druten.nl/tonk. U vindt daar alle informatie over de hulp. Met uw DigiD kunt u digitaal een aanvraag doen.

Verandert uw financiële situatie door een life event en wilt u hulp? U kunt ons bellen op 088 432 7100. U kunt zich ook melden via www.druten.nl/geldzorgen.