Een veilig gevoel op straat in het donker is belangrijk. Licht van lantaarnpalen speelt hierbij een grote rol. Weet u een plek in de gemeente waar het te donker is zodat u zich niet veilig voelt? Geef het aan ons door! Voor het aanpassen van de donkere plekken in de gemeente hebben wij €50.000 beschikbaar. Dat betekent dat er ongeveer 40 lantaarnpalen bij kunnen komen. 

Donkere plekken doorgeven

U kunt de donkere plekken doorgeven door een e-mail te sturen naar f.dreuning@drutenwijchen.nl. Dat kan tot en met woensdag 30 juni. Geef de locatie zo duidelijk mogelijk aan. Bijvoorbeeld een kruising van twee straten of vlakbij een huisnummer. Plekken die niet van de gemeente zijn kunnen wij niet aanpassen. Plekken in het buitengebied kunnen wij alleen aanpassen als er een gevaarlijke situatie is. 

Wanneer is er meer licht op donkere plekken?

Als alles volgens planning verloopt, staat het extra licht rond het begin van de winter aan. Wij gaan eerst alle reacties verzamelen en beoordelen. We kijken dan naar het aantal meldingen per plek, de plek zelf, uitvoerbaarheid en belangrijkheid. Daarna bepalen we op welke plekken meer licht komt. We plaatsen dan een nieuwe lantaarnpaal of er komt een andere lamp in een lantaarnpaal die er al staat.