Beste inwoners van Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk.

Voor het tweede jaar op rij is er geen gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. Wij geloofden tot op het laatste moment dat deze wèl door zou gaan. Jazeker, wij zijn doorgaans optimistisch en soms een beetje té. Wat dat betreft past dit college van burgemeester en wethouders wel bij Druten. We zijn optimisten die overal kansen zien, net als de meeste Drutenaren.

Mooie periode

In het tweede jaar waarin Corona heerste, kijkt onze gemeente tóch terug op een mooie periode. Zomaar een paar voorbeelden: de goed op gang gekomen woningbouw, de toename van fietstoeristen, minder mensen in de bijstand en de nog steeds lage gemeentelijke lasten. Ook is er een visie op het centrum gemaakt. De aanbesteding voor de bouw voor de nieuwe Gelenberg uitgezet en de verkoop van het laatste stuk grond op Westerhout zuid gerealiseerd.

Optimisme

De ondernemers in onze gemeente zijn ook optimistisch en creatief. Onze winkeliers bedachten de leukste activiteiten om in coronatijd toch te blijven verkopen en hebben het mooie initiatief ‘Koop Lokaal’ opgezet. In het dagelijks leven hebben we nog steeds last van de coronamaatregelen. Het was niet makkelijk om de verbinding te houden. En toch is het gelukt. Toen in Puiflijk de kantine van SCP afbrandde, was er snel hulp geregeld. Niet alleen van de eigen leden maar van alle Drutenaren en zelfs uit de buurgemeente.

In Deest gebruikte een groep die “lege tijd” om het dorpshuis op te knappen. Het kreeg een ware metamorfose. In Horssen ging de kermis niet door. Actieve vrijwilligers zorgden toch voor een gepast feest voor inwoners. Rond de kerstdagen is het centrum van Druten opgesierd met prachtige kerstbomen. In Afferden hebben de mensen in december genoten van Aoffere oan. De feestelijk verlichte bomen in het dorp lieten zien dat er ook in donkere tijden nog licht is.

Veerkrachtig

Ja, 2021 was een lastig jaar door Corona. Maar met elkaar hebben we laten zien dat we veerkrachtig zijn. En dat houden we vast, ook als corona nog even blijft. We hebben nog veel te veel plannen die het verdienen om uit te voeren. En die gáán we uitvoeren, voor u, voor de inwoners. U verdient het dat onze dorpen nog mooier worden, omdat U daar zelf zo hard aan meewerkt.

Ontmoeten

We missen de nieuwjaarsreceptie maar we gaan elkaar binnenkort vast weer live ontmoeten. Gewoon in de winkel of bij een feest. Misschien al met carnaval en anders met Koningsdag….

Wij blijven optimistisch geloven dat het ergens de komende maanden gaat lukken. Alle goeds voor u allemaal. 2022, een jaar vol geluk, hoop, optimisme en saamhorigheid.

 

Burgemeester

Corry van Rhee-Oud Ammerveld