Lees pagina voor

Hulp bij geldproblemen

26 augustus 2022

Heeft u geldproblemen? Als gemeente kunnen wij u hierbij helpen. Sinds 2021 zoeken wij contact met inwoners waarbij wij signalen zien van betaalachterstanden. Dit noemen we 'Vroegsignalering'. In dit artikel vertellen wij u daar meer over. U kunt ook zelf contact opnemen als u hulp wil. 

Toename betalingsproblemen

Dat betalingsproblemen steeds vaker voorkomen is een vervelend gebeuren. We zien dat steeds meer mensen het moeilijk krijgen. Bij veel mensen staat het water tot aan de lippen, om verschillende redenen. Bijvoorbeeld door stijgende (energie)kosten, het verliezen van een baan, verslavingsgevoeligheid of toevallige pech. 

Signalen uit Druten

Als gemeente zoeken wij contact met inwoners die geldproblemen hebben. Dat is sinds 2021 wettelijk verplicht. Het doel is om inwoners op tijd hulp aan te bieden. In 2021 waren er landelijk zo'n 380.000 signalen van betalingsachterstand. In Druten waren dat er 600. Met zo’n 10% van deze inwoners konden we in gesprek. Ongeveer 6% accepteerde onze hulp. 

Wij bieden hulp!

De boodschap is eenvoudig: we zijn geen deurwaarder en we zijn ook niet van de inspectie. We komen hulp bieden. En die hulp maken we ook waar. Voor bijna iedereen is er een oplossing. We helpen de inwoner waar dat nodig is en zolang dat nodig is. Totdat de geldzorgen zijn opgelost of de inwoner zichzelf weer kan redden.

Elk contact dat we leggen is winst

Elke keer worden geldzorgen steeds iets meer bespreekbaar. We doorbreken langzaam een taboe. We zien in dat het ons allemaal kan overkomen. En dat is positief nieuws. Het betekent het begin van de oplossing.

Neem contact op

Heeft u geldproblemen? Wij helpen u graag! U kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Stuur een mail naar shv@drutenwijchen.nl, bel naar 088 432 70 00 of stuur ons een bericht via WhatsApp 06 256 899 28.

Meer nieuws

Al het nieuws